Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Broderligt delat av Siljanslag

Annons

Mattias Stenis pitching i inledningsmatchen fällde avgörandet till Rättvik fördel (8-1), medan Leksands hungriga och duktiga ungdomar visade vägen på söndagen (9-6).

Helgens båda matcher blev en bra genomkörare för båda lagen, och bitvis bjöds det på ganska bra baseboll.

Rättvik på hemmaplan är inte lätt att tas med, och spelar Mattias Stenis lika stabilt som i lördags, blir det många lag som får bita i det sura äpplet. Stenis pitching firade stora triumfer, och frågan är om han inte är Sveriges bästa pitcher, när han spelar på det viset? Hans dryga dussinet strike-outs talar sitt tydliga språk. När Stenis dessutom visade stabilitet på slagningen blev det en alltför svår nöt att knäcka för kommungrannen. Trots det var det gästerna som tog den första poängen innan hemmalaget vaknade och snabbt gick upp till 4-1 ledning. Kent Sterner slog bra i Leksand och unge Richard Leander pitchade godkänt.

På söndagen blev det andra tongångar. Rättvik var inte alls lika taggade och det berömda flytet lyste många gånger med sin frånvaro. Gästerna hade svårt med slagningen och ingen Stenis på pitcherkullen gjorde sitt till. Hemmalaget däremot fortsatte att kämpa och visa hunger, och den här gången gav det eN välförkänt seger. En härlig viktoria för Leksand som säkert har mer att hämta framledes.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons