Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brages promenadseger

/
  • Firad stjärna. Mats Theander var mannen för dagen. Med sitt härliga mål-fyrverkeri seglade han ifrån i Brages interna skytteliga. Johan Persson är snabbt framme för att gratulera medan Anders Sjöö skyndar till.  Foto: Johan Larsson
  • Tvåmålsskytt. Johan Persson svarade för en fin insats, när ha med sina två mål såg till att Brage enkelt kunde vinna över Kubikenborg.  Foto: Johan Larsson
  •  Foto: Johan Larsson
  • Firad stjärna. Mats Theander var mannen för dagen. Med sitt härliga mål-fyrverkeri seglade han ifrån i Brages interna skytteliga.  Foto: Johan Larsson

Annons

- Självklart var man lite orolig när vi inte kom igång mot Brynäs senast. Därför var det skönt att vi fick ett tidigt ledningsmål, säger Bragetränaren Björn "Böna" Lindén och fortsätter:

- Det blev en liten annan matchbild när de (Kubikenborg) försökte kliva fram i stället för att, som Brynäs backa hem.

Brage inledde matchen övertygande och de inledande minuterna präglades av finurligt passningsspel och stor rörlighet.

Men efter Brages tidiga ledningsmål av Mats Theander kom det fina spelet av sig.

Laget blev för omständigt, tog längre tid på sig i varje situation och överarbetade, i stället för att välja den enkla lösningen.

Men trots sömnaktigt spel kunde Brage, genom Johan Perssons högerkanon, gå till halvtidsvila, med en till synes säker 2-0-ledning.

Kubikenborg fick dock kontakt i inledningen av den andra halvleken då Daniel Näsholm kunde ta till vara på en dåligt undannickad hörna av Brage.

I det läget stod matchen och vägde. Men Brage kunde med hjälp av ett gästande försvar som agerade ytterst tamt, samt en ovanligt släpphänt målvakt i form av Ronny Bengtsson avgöra matchen med två mål inom loppet av tre minuter.

Återstoden av matchen blev sedan en ren demonstration i hur sårbart ett mediokert lag som Kubikenborg är, om man lämnar kämpaglöden kvar hemma, i ett möte med ett topplag som Brage.

Att segersiffrorna bara stannade vid 6-1 berodde mer på Bragespelarnas vilja att prioritera det estetiska i stället för det effektiva.

Om matchen mot Kubikenborg var mer av träningskaraktär så kan nog Brage räkna med en betydligt tuffare tillställning borta mot Syrianska på lördag.

En match som man får klara sig utan duktige Mattias Pettersson, som drog på sig en tredje varning, och därmed är avstängd i lördagens toppmöte.

- Vi har andra som kan kliva fram. Dessutom är Mattias Johansson tillbaka, avslutar "Böna".

Förutom Mattias Pettersson bör naturligtvis anfallet med Johan Persson (två mål) och framför allt Mats Theander, som nätade fyra gånger. hyllas.

Plus också till högerbacken Simon Fröding samt defensive mittfältaren Jonatan Lundevall.

Mer läsning

Annons