Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brages brassar åker hem

Annons

Tiden för provspel är över. Brages tre "brassar" lämnade i går Borlänge.

- Vi sökte en spelare som höjde standarden på förstaelvan, vår bedömning är att ingen av dem gör det, säger Brages klubbdirektör Bosse Persson.

Jakten på förstärkning går vidare.

Redan efter Brages träningsmatch mot Dala-Järna förra veckan sa Brages tränare Sergej Prigoda sin åsikt om de tre brasilianarna:

- Vi behåller dem inte.

Nu är styrelsen inne på samma linje och i under tisdagen lämnade Ciro Countinho Junior, Marcio Fores och Andre Merenda, Borlänge.

- Jag vet inte om de åker hem till Brasilien eller vidare till provspel någon annanstans, säger Bosse Persson.

Är ni besvikna på era kontakter som tipsade om dessa spelare?

- Nej det vill jag inte påstå. Vi visste inte så mycket om spelarna och ingen i klubben hade sett dem spela, men jag kan inte säga att vi är besvikna på någon.

Det var alltså en chansning att plocka hit dem?

- I den tuffa marknad som råder så var det väl något av en chansning.

Har det varit ekonomiskt kännbart för Brage?

- Nej, vi har haft en klausul i kontraktet. Om vi tyckte att spelarna inte tillförde något och inte behöll någon så skulle det heller inte kosta oss något.

Om ni får tips om nya utländska spelare, låt säga nya brasilianare, är det aktuellt att göra ett nytt försök då?

- Vi kan inte utesluta något, men jag tror näppeligen att det blir fler från Brasilien, vi vet inte så mycket om de spelarnas kompetens.

Brage står fast vid sin ursprungliga ambition att förstärka truppen med en försvarare och en målvakt. Tiden går och det blir allt färre matcher kvar att spela. Frågan är om klubben anser sig ha tid med flera provspelningsperioder? Kanske söker de nu spelare som de har bättre förkunskaper om istället.

- Så kan man nog uttrycka det, om det nu finns något på marknaden säger Persson.

Enligt Persson gör FIFAs nya regler att det internationella fönstret stänger den 15 augusti. Efter det får man inte värva från utländska klubbar.

- Vi har ögonen öppna på den inhemska marknaden, men det är ju inte så att en B-lagsspelare i en allsvensk klubb med säkerhet skulle bli en förstärkning och det är ont om överflödiga spelare av klass.

Med tretton omgångar (39 poäng att spela om) kvar av Superettan har Brage nu fem poäng upp till Sylvia ovanför nedflyttningsstrecket. Hoppet lever trots alla motgångar och Bosse Persson verkar optimistisk inför fortsättningen:

- Vi har haft en positiv trend och känner att segern mot Häcken gav självförtroende. Dessutom vet vi att vi av tradition är ett starkt höstlag.

Jakten på nytt kontrakt går vidare. Utan "brassar", med ambitionen att förstärka laget, och med nyvunnet självförtroende.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons