Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bragelaget var rena sjukstugan

Annons

Brage inledde fruktansvärt bra och Sylviaspelarna agerade statister.

Redan i tredje minuten skulle det varit mål. Jörgen Sundström klackade fram bollen till Johan Norell som kom fri. Han valde att runda målvakten och sedan skjuta, men en back hann emellan och räddade till hörna.

I 16:e minuten var det dags för en dubbelchans. Först provade Fredrik Bengtsson skott på volley från straffområdeslinjen och han fick en kalasträff - i stolpen.

Sylvia rensade undan, men bollen kom tillbaka och 15 sekunder efter stolpträffen sköt Anto Susak ett skott som Sylvias målvakt Jakob Tenselius med nöd och näppe lyckades styra till hörna.

- Brage började bra och vi kunde ha förlorat hela matchen de första 20 minuterna. Vi var väldigt passiva. Vi hade inte orkat resa oss om de hade satt sina chanser då, tror Sylviatränaren Stefan Hellberg.

Sylvia hade också ett par chanser men Bragemålvakten Gerhard Andersson hade full koll. Förutom den gången då Anders Sjöö missade en nedtagning i eget straffområde. Bollen hamnade hos Göran Bergort som skulle rensa till hörna. Och lyckades via en stolptouch.

Strax före halvtidsvila, efter 44.58, kom så det viktiga målet för Brage. Jörgen Sundström bröt in från vänsterkanten och sköt i första hörnet. Mycket snyggt!

- Vi är fortfarande lite för stressiga och har inte den riktiga kylan, men så fick vi äntligen ett mål, kommenterar Bragetränaren Sergej Prigoda.

I den andra halvleken var Brage långt ifrån lika bra, men gjorde ändå en godkänd insats då.

När Pelle Andersson snodde bollen av Mikael Eklund, fintade bort Göran Bergort och placerade bollen snyggt bakom Gerhard Andersson tog Sylvia över matchen.

- De hade många chanser och tittar man på statistiken var det helt jämnt. Men tittar man på spelet så tycker jag vi hade ett litet övertag sett till hela matchen, säger Prigoda.

Vi fick se två Superettan-debutanter i Brage. Robert Fernström kom in som mittback och Göran Bergort flyttades upp på mittfältet. Och Kalle Backlund kom in istället för Johan Norell i slutminuterna.

- Båda två skötte sig riktigt bra. Det var ett svårt läge för Robert att komma in när det stod 1-1, men han gjorde det bra, tycker Prigoda.

Han höll dock på att ställa till det i den 82:a minuten. Han kom då fel in i en situation och fällde en Sylviaspelare på straffområdeslinjen.

Sylvia ville ha straff, men fick frispark och den sköt Fredrik Åström stenhårt i ribban.

I Brage var hela laget bra i första halvlek. Då fanns Magnus Korsgren på högerkanten och det var kul att se Brages mycket varierande anfallsspel. För en gångs skull använde de båda kanterna, men slog också djupledsbollar och det såg riktigt bra ut.

- Vi ville verkligen vinna och vi försökte så gott det gick. Men Sylvia är ett bra lag som klarar av att spela efter resurserna väldigt bra, sade Prigoda.

Jörgen Sundström var bäste Bragespelare i båda halvlekarna. Gerhard Andersson chanslös på målet, annars mycket stabil.

Anders Sjöö fyllde på när inte Johan Norell orkade hela matchen. Johan Persson gjorde sin bästa match på ett tag.

Mikael Eklund var tillbaka och lika bra som vanligt. Fredrik Bengtsson var bra i första halvlek, men krympte ytorna i andra halvlek och när han flyttades ut på högerkanten 20 minuter före slutet försvann han helt.

Men trots allt. Det finns mycket positivt att ta med sig från den första halvleken.

Om alla bara kan hålla sig friska (se också separat artikel) så kan Brage vara på väg upp ur svackan.

Till sist kan vi bara konstatera att planen på Vallen är fruktansvärt dålig just nu. Den är ojämn och det är inte mycket gräs.

- Det var den klart sämsta planen vi har spelat på i år. Det var mer sörja än gräs och det måste vara jättetrist för Brage att spela på en sådan här plan, sade Sylvias målskytt och bäste spelare Pelle Andersson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons