Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bragejuniorerna vann finalen

Annons

- Grabbarna har ett tufft matchprogram eftersom de spelar i U-lagsserien också. Vi hade match i tisdags och kom inte hem förrän fyra på morgonen. Så taktiken var faktiskt att ta det lite lugnt i den första halvleken och försöka hålla i bollen i backlinjen, sade Bragetränaren Janne Mian.

Så lugnt blev det inte. Avesta var på hugget och hade bud på fler mål än det som Tomas Traut gjorde efter en halvtimmes spel. Bland annat en ribbträff av Victor Berg.

Den andra halvleken började olyckligt för Avesta. Brage kvitterade i inledningen och några minuter efter målet drabbades Avesta av sin första utvisning. Sedan gick det snabbt. Brage gjorde fyra mål på åtta minuter och hade förstås punkterat matchen i mitten av halvleken.

Därefter följde 20 minuters transportsträcka innan Brage blixtrade till på nytt och satte ytterligare tre mål under de avslutande åtta minuterna, då Avesta även fick sin andra utvisning.

- Vi gick över till att spela 4-3-3 i den andra halvleken. Det gjorde att vi fick press på dem, sade Mian som inte var särskilt förvånad över siffrorna.

- Det ska vara stor skillnad. Våra grabbar tränar ju mycket mer.

Bäst i Brage var högerbacken Kebba Cessay, som ofta följde med i anfallspelet, vänsterbacken Robert Sundqvist samt Marcos Villarroel från A-lagstruppen.

- Det är inte alltid som det är så lätt att gå ner och spelai juniorlaget, men Marcos skötte sig utmärkt, sade Mian.

Hela Avestalaget förtjänar beröm för den första halvleken.

AVESTA AIK-BRAGE

1-8 (1-0)

Målen: 1-0 Tomas Traut, 1-1 Marcos Villarroel, 1-2 Gabriel Öberg-Bustad, 1-3 Ahmet Abic, 1-4 Peter Nilsson, 1-5 Alexander Ekblad (straff), 1-6 Olof Flygare, 1-7 och 1-8 Peter Nilsson.

Domare: Johan Andrén, Falun.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons