Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage vidare i cupen

Annons

Men det började bra för Stora Skedvi. Redan efter fem minuter gjorde Jonas Lund 1-0.

Och det dröjde till den 20:e minuten innan Brage kvitterade genom Mounir Tajiou. Ledningsmålet för Brage kom strax efter när Martin Karlsson kunde nicka in bollen efter ett fint inlägg.

Därefter tog SSIK sin första bonusstraff och Jonas Lund satte den lätt.

Taktiken från Skedvis sida måste ha varit att hela tiden hänga med i målprotokollet. För strax efter att Brage gjort 2-3 kom det andra straffmålet.

I den första halvleken hängde SSIK med hyfsat. Mycket tack vare ett bra målvaktsspel av Niklas Berglund. Skedvi hade också många löpvilliga killar.

- Jag tycker att Skedvi kämpade på bra. Vi försökte spela för fullt, säger Brages lagledare Björn Johansson.

Att ställa upp i Sparbankscupen är en reservplan för Brage. Om Borlängelaget inte lyckas ta sig till Superettan kan de i alla fall vinna den här cupen. Vilket medför att de får vara med i Svenska Cupen 2004.

I nästa match möter för övrigt Brage Tällbergs IF. För efter paus orkade inte Skedvi hänga med i tempot och Brage var ytterst nära att nå ett tvåsiffrigt resultat.

Brage hade ett klart spelövertag efter paus. Bragespelarna fick tid att spela bättre fotboll och slå finare passningar. Målen ramlade in och hemmalaget kvitterade med sina bonusstraffar. Men när de tog slut var det inte mycket att göra. De tre sista målen kom i tät följd.

I Skedvi var Jonas Lund farlig framåt och Nichlas Svedlund spelade bra i försvaret.

I Brage kan man inte säga annat än att femmålsskytten Mounir Tajiou och tremålsskytten Martin Karlsson var med när det hände saker framför målet. Det sista målet för Brage gjordes av ordinare målvakten Gerhard Andersson.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons