Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage sparkar Prigoda

Annons

Lundin lämnar därmed jobbet i Ornäs damlag med omedelbar verkan.

- Allt i samförstånd med berörda parter, både när det gäller Sergej och i Rogers fall Ornäs, säger klubbdirektör Bo Persson.

Debaclet i Norrköping i lördags var det som definitivt tvingade fram beslutet.

- Naturligtvis har vi diskuterat förändringar tidigare. Men då mest när det gäller nya spelare. Men spelarmarknaden i dag är begränsad, det har inte varit lätt att hitta spelartyper vi varit intresserade av.

- I det läget återstod bara organisatoriska förändringar för att försöka få ett trendbrott, förklarar Persson.

Som hade hoppats slippa den här utvecklingen.

- Om någon hade frågat mig för ett halvår sen om det skulle kunna gå så här hade jag sagt "absolut inte".

- Men det har gått troll i det hela. Nånting måste göras och vi i klubbledningen har kommit fram till det här, fortsätter Bo.

Är det inte väldigt sent påtänkt?

- Visst. Men vi hade hoppats på att ett trendbrott skulle komma. Det har det inte. Matchen mot Sylvia i lördags gav klara besked.

- Om vi gjort rätt eller fel återstår att se. Vi hoppas i alla fall få se någon effekt av det i de matcher som återstår.

Det är åtta matcher kvar. Vad krävs i dem?

- Som jag ser det troligen sex segrar

Bieffekter av beslutet?

- Nej, inte vad jag vet. Det är huvudtränaren som får gå. Janne Mian ska fortsätta leda vårt U-lag och några andra förändringar är heller inte aktuella.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Helt klart. Sergej har gjort ett bra jobb som tränare hos oss och jobbat stenhårt med och för sin trupp. Men i det läge vi hamnat måste något till och då blev det så här.

För Bosse själv, och med stor sannolikhet även för övriga i klubbledningen, så är den situation som uppstått närmast ofattbar efter de optimistiska tongångar som rådde innan seriestarten.

- Jag pratade med en Djurgårdsledare efter träningsmatchen (3-0 till Brage) i våras. Han sa att med det spel vi visade upp skulle vi "springa hem" Superettan. Han kunde för sitt liv inte tro att det kunde finnas nåt bättre lag.

- I dag är han lika undrande han som vi över vad som gått snett.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons