Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage övertygade trots 1-5 mot allsvenska Gefle

Annons

Spelmässigt hängde nämligen Borlängelaget med riktigt bra, så bra faktiskt att en i publiken i mitten av andra halvlek spontant utbrast:

"Är det Brage som är bra eller Gefle som är dåligt?".

Sanningen kanske ligger någonstans mittemellan.

För Gefle, där förre Bragekeepern Gerhard Andersson gjorde sin andra match, imponerade inte om några större dåd i den högsta serien framöver.

- Men de är starkare fysiskt än oss, det avgjorde, menar Bragetränare Lasse Ericson, som annars hade en del att antyda angående det egna laget.

- Helt klart är att avslut blir en av huvudingredienserna under träningslägret i Danmark nästa vecka. Vi måste kunna göra fler mål på chanserna, den saken är klar, menar Lasse.

Han hade förstås en del att erinra mot försvarsspelet också. Inte minst då under första halvlek.

- Våra backar gick för högt upp i banan, helt klart.

- Jag gav order i paus om att backa sju-åtta meter och därigenom täppte vi till de ytor som Geflekillarna kunde löpa ut och in i som man ville ett tag under första halvan, förklarar Bragetränaren.

Drygt halvtimmen in på matchen hade nämligen hemmalaget haft rena Autobahn att löpa i mellan Brages mittbackar, som kom på tok för långt ifrån varandra, vilket öppnade upp vidder att löpa i för hemmalaget, Som tur var för Brage var det lite för ivrigt hos hemmakillarna, vid i alla fall ett dussin tillfällen sprang hemmakillarna (läs gärna Benny Mattsson) för snabbt med offsideavblåsningar som följd.

3-0 stod det i alla fall drygt halvtimmen in på tillställningen och i det läget befarade man det värsta.

Men Bragekillarna gav inte tappt, jobbade på ordentligt, vilket man ska ha en eloge för.

Belöning fick man också genom en reducering till 3-1 efter en trippelchans, där Mattias Pettersson till sist lyckades få bollen förbi Gerhard Andersson.

Noteras ska för övrigt att Mattias med lite flyt kunde gjort ett hat trick under första halvan, förutom målet hade han nämligen två riktigt feta chanser även i övrigt.

Första halvan av andra akten var annars kanske Brage bästa del i matchen.

Då hände ytterligare en reducering i luften sen inte minst Jörgen Sundström haft en del fina möjligheter.

- Men Jörgen borde ha försökt placera avsluten istället för att kruta på för kung och fosterland. Vi får snacka igenom den saken i Danmark, säger Lasse Ericson, som innan matchen var över tingades notera ytterligare två "pytsar" i baken efter tveksamheter i Brages försvarsspel.

Totalt sett: 5-1 motsvarar inte bilden av vad som visades på banan den här dagen. Geflesegern var okej, men 3-1 eller kanske 3-2 hade bättre speglat skeendena.

I Brage gjorde Mattias Pettersson en bra insats innan han i slutskedet skadades och tvingades utgå.

Även Johan Mattsson ska rosas, han höll ett extra öga på Geflestrategen Mattias Woxlin hela matchen och gjorde den senare ganska osynlig större delen av matchen.

- Vi lär oss hela tiden. Än finns det en hel del att jobba med, men kan vi som nu visa att vi i alla fall kan ge ett allsvenskt lag skapligt motstånd så är vi en god bit på väg i alla fall, menar Lasse Ericson.

Vad gäller hemmalaget så kan noteras att Gerhard Andersson verkar ha växt in i kostymen riktigt bra i sin nya omgivning. Sysslolös var han inte i lördags och applåder fick han flera gånger för sina ingripanden av hemmapubliken.

GEFLE-BRAGE

5-1 (3-1)

Målen: 1-0 (12) Benny Mattsson, 2-0 (25) Rene Makondele, 3-0 (33) Johannes Ericsson, 3-1 (36) Mattias Pettersson, 4-1 (71) Johannes Ericsson, 5-1 (79) Daniel Ytterbom.

Publik: 600.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons