Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage nära derbyseger

Annons

Första segern sedan Brommapojkarna hemma den 31 maj borde kommit redan i det sena kvällsderbyt den 11 augusti.

Jimmy Rajala fick chansen i andra övertidsminuten i andra halvlek.

Göran Bergort bröstade då ner bollen till lagkaptenen, fri till vänster i straffområdet.

- Jag sätter den i gaveln, tänkte jag, "curlar" in den som det så fint heter. Men i 92:a minuten kanske man inte alltid tar rätt beslut, erkänner Rajala.

- Med facit i hand, och det sa Göran också, skulle jag tagit med mig bollen och förbättrat läget. Nu fick jag iväg ett skott, men det gick för rakt på målvakten. Hade Gefle fått den chansen hade de säkert gjort mål...

Jimmy, som ändå gjorde mål för andra matchen i rad, viktiga 1-1 i 55:e på lågt inspel från Mattias Pettersson, var inte den ende som borde avgjort för Brage.

Laget hade 16 avslut, mot serieledande Gefles fem.

- Det är det mesta vi haft den här säsongen. Alla var inte klara chanser, men en handfull borde vi förvaltat bättre, kommenterar Bragetränaren Bernt Ljung.

Förklaringen var ett spel som, förutom en ostrukturerad sista kvart i första halvlek, fungerade klockrent från mästerlige mittbacken Fredrik Jansson längst bak till snabbe spjutspetsen Mats Theander längst fram.

- Vi kom in jäkligt bra allihopa. Alla fick lyckas med någon enkel grej och då är det lätt att det flyter på. Det kändes som om vi inte var ett dugg sämre än dem, konstaterar Jimmy Rajala.

- Därför var det riktigt tungt när Gefle gjorde mål. Men det här var andra matchen i rad vi lyckas resa oss från underläge.

När Fredrik Bengtsson drogs ned av Magnus Wikström, som fick sin andra varning, i 59:e minuten fick Brage ett utmärkt läge att också trycka ner lokalkonkurrenten.

- Men det är svårt att spela mot ett lag som har en man mindre. Vi sa att vi skulle köra på som tidigare, inte drabbas av övermod, berättar Rajala.

Chanser saknades ju inte heller...

- Vi är jäkligt missnöjda med resultatet. Men det känns som det kan komma en riktig urladdning mot Enköping och då kan vi nästan gå ikapp dem, säger lagkaptenen i Brage.

Fortfarande under strecket.

Men nu med ett spel värdigt Superettan.


BRAGE-GEFLE

1-1 (0-1)

Målen: 0-1 (36) Daniel Bernhardsson, 1-1 (55) Jimmy Rajala.

Hörnor: 6-7 (4-5).

Utvisningar, Gefle: Magnus Wikström (två gula, 59).

Varningar, Brage: Fredrik Jansson, Mats Theander. Gefle: Mattias Hugosson.

Domare: Johnny Lundbäck, Karlstad.

Publik: 1 829.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons