Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage nådde final på Lugnet

Annons

Någon slutseger blev det dock inte. Brage vann en prestigeladdad semifinal mot Forssa med 1-0 men fick sedan i finalen, mot Lidingö, ge sig med samma siffror.

- Och inget att säga om det. Killarna verkade nervösa både före och under matchen, det var väl först under slutminuterna vi kunde skapa något framåt, kommenterar Leif Andersson, en i Brages ledarkvartett.

De fysiskt starkare Lidingökillarna tog ganska snart tag i matchen och Brage hade märkbara problem att få till något på stockholmarnas planhalva.

- Men när vi flyttade fram folk, vi satsade ju på en fyrbackslinje från början, så tycker jag i alla fall att vi fick till en del.

- Ett par gånger var det riktigt farligt framför motståndarmålet, minns Leif Andersson, som annars var nöjd med Brages insats.

- Vi släppte bara in två mål under turneringen och gjorde tolv, det var bra.

- Och vi slog Forssa i en tät uppgörelse med mycket prestige i, det var kul. En meriterande seger, Forssa har en fin kull på gång i den här åldersklassen, berömmer Andersson.

"Blåvitt", där Bernhard Brcic finns med i ledarstaben, visade stundtals riktigt bra spel och då inte minst i matchen om 3:e pris, där man besegrade Moraklubben Öna, som överraskade många i den här turneringen, men som var chanslös i semifinalen mot Lidingö (0-3).

På flicksidan, där 16 lag, dubbelt så många som på pojksidan, fanns med, lyckades ingen dalaklubb ta sig till semifinalerna.

Slutsegrare här blev nu Täbylaget Frej, som via ett dundrande volleyskott i sudden death av Fanny Wallin besegrade Mallbacken i finalen.

Resultat, pojkar:

Semifinaler: Brage-Forssa 1-0 (målskytt Mattias Lindgren), Lidingö-Öna 3-0.

Match om 3:e pris: Forssa-Öna 2-0 (målskyttar Patrik Lönn och Josef Dridi).

Final: Lidingö-Brage 1-0 (målskytt Fredrik Lidefeldt).

Flickor:

Semifinaler: Mallbacken-Brommapojkarna 1-1 (Mallbacken till final via bättre målskillnad under gruppspelet), Frej-Boo 1-0.

Match om 3:e pris: Boo-BP, Boo vinnare efter straffar, 0-0 efter full tid och förlängning.

Final: Frej-Mallbacken 1-0 (målskytt Fanny Wallin) i sudden death, 0-0 vid full tid.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons