Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage laddar för höstpremiären

Annons

- Skönt att få köra igång igen, säger Lasse.

Brage har laddat batterierna med bland annat ett stenhårt träningsläger i Särna och ett par träningsmatcher mot lite sämre motstånd. Resultaten i de matcherna är inget Ericson drar för stora växlar på - men spelet vill han ta med sig till nypremiären.

- Mot Gestrike/Hammarby (seger med 6-1, reds anm) spelade vi stundtals riktigt bra fotboll.

- Visserligen var det sämre motstånd, men lyckas vi spela på samma sätt mot Sirius tror jag vi kan luckra upp deras lite stela försvar, säger han.

Lasse har själv spelat fotboll i Sirius och har därför bra koll på motståndet. Kontakterna från tiden i Uppsala finns kvar.

- Anfallsparet Johan Mattsson och Henrik Eriksson måste vi hålla koll på. De är sylvassa.

- I övrigt är Sirius ett snålspelande, disciplinerat lag med storväxta spelare. Det måste vi utnyttja på rätt sätt, menar Lasse.

I djupledsspelet har Uppsalalaget stora problem och det är där Ericson har tänkt att Brages unga, kvicka spelare ska kunna löpa igenom. Ställa om fort och kontra, helt enkelt.

- Lyckas vi med det samtidigt som vi själva är lika disciplinerade tror jag det här kan bli en riktigt kul match.

På skadefronten återfinns fortfarande Jörgen Sundström och Kristoffer Englund. Även Alexander Ekblad kommer inte kunna dela i dagens match då han är avstängd.

- Sedan smällde Seyhmus Abic och Björn Jonasson ihop i dag (läs i går) på träningen. Men jag både tror och hoppas att de kommer kunna delta.

Nyförvärven Alin Vigariu och Alex Da Fonseca är inte spelklara än. Förhoppningsvis kommer de kunna vara med mot Gamla Upsala den 8:e augusti.

Ditt tips inför matchen, Lasse Ericson?

- Jag är urusel på att tippa, men kan vi spela som vi har pratat om tror jag att vi ror hem det här.

Truppen mot Sirius: Magnus Helin, Mattias Johansson, Björn Jonasson, Mikael Karlsson, Marcos Villaroel, Johan Persso, Seyhmus Abic, Colo Halit, Mats Theander, Kristoffer Melin, Per Fahlman, Niclas Olausson, Kebba Cesay, Mattias Pettersson, Jonatan Lundevall, Peter Nilsson Johan Mattsson.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons