Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage jagar ny tränare

Annons

- Vi är överens om en extern lösning. Två man är kontaktade och båda har sagt sig vara intresserade, upplyser Thomas Nilsson, som har en central roll i klubbens styrelse när det gäller det sportsliga.

Några namn vill Nilsson inte nämna.

- Men jag hoppas att allt ska vara klart till den 15 november, då vi har upptakt inför nästa säsong. Vi kommer att jobba stenhårt för att nå en snar lösning, det är väldigt viktigt att kunna presentera ett bra namn när vi framöver ska börja diskutera framtid med spelarna, säger Thomas.

Spelarna?

- Vi har haft en sittning redan med truppen och talat om vilka grundförutsättningar som gäller. Jag kan säga att förutsättningarna blir annorlunda än vad de varit.

- Vad det handlar om är att de som haft fotbollen som levebröd kan ställas inför tuffare tider, säger Thomas.

Föryngring på gång?

- Det kan man nog säga. Men innan jag säger något definitivt så ska vi ha en sittning med var och en i årets trupp där vi mera noggrant kommer att gå igenom vad som kommer att gälla nästa säsong. Vad som kommer ut av det återstår att se. Men jag törs nog säga att det kommer att bli en del förändringar i truppen.

Tipselitsatsningen?

- Den ska vi behålla precis som den varit. Att plocka fram egna förmågor är det viktigaste framöver i den ekonomiska sits vi befinner oss. Vi kommer också att ha ett lag i Pojkallsvenskan kommande säsong. Över huvud taget blir satsningen på yngre spelare markant framöver. Och där räknar vi hela distriktet som arbetsområde, säger Nilsson.

Ekonomin?

- Vårt dilemma i dagsläget. En sak är helt klar: Vi har inga pengar till extravaganser framöver. Det som finns tillgängligt ska satsas på att skapa egna spelare för ett framtida lag för elitfotboll. Det är ett måste helt enkelt, avslutar Thomas Nilsson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons