Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage hade allt - utom effektivitet

/
  • Viakrie. Simon Fröding, vikarie för avstängde Mikael Karlsson, gjorde en fullt godkänd insats som högerback. Men det stora utropstecknet i Brage var mittbacken Gabriel Öberg-Bustad.
  • Aj, aj, aj… Anfallaren Johan Persson tar sig för pannan efter en av Brages många missade målchanser i 0–0-matchen mot Västerås i går.

Annons

Mot mittenlaget Västerås på Domnarvsvallen hade Brage ett alldeles utmärkt läge att via tre poäng gå upp i ensam serieledning i division 2 Norra Svealand. I stället fortsätter Hudiksvall - tack vare bättre målskillnad än Brage - att toppa serien på tio poäng.

- Spelmässigt var det här årets bästa match. Vi kom loss på kanterna och med inspel därifrån kunde vi skapa tryck på motståndarna, precis som vi ville, säger Bragetränaren Björn "Böna" Lindén.

Men något saknades:

- Målen, konstaterar han.

Brage, som med hög press och stabil defensiv dominerade matchen fullt ut, skapade flera riktigt heta chanser. Redan efter 20 minuters spel hade hemmalaget kunnat vara i ledning med 2-0. Först sköt Johan Persson - Västeråsmålvakten Jonas Kandell räddade. Sedan nickade Johan Persson - men utanför.

- Visst känns det tungt, så klart. Vi hade några riktigt fina lägen, säkert tio, som vi borde ha satt, säger Persson,

Med sju minuter kvar kom Persson, framspelad av Simon Fröding, högerback i stället för avstängde Mikael Karlsson, fri med en framrusande Jonas Kandell, men sköt bredvid målet.

- Själv tycker jag att det var straff, men…, säger Brageforwarden.

I det läget, sex minuter efter att Västerås fått Robert Wahlström utvisad efter en närkamp med Mats Theander, var Brage cementerat på VIK:s planhalva.

Och det mycket tack vare Mattias Pettersson, som i den 66:e minuten byttes in i stället för Alexander Ekblad på vänstermittfältet. Pettersson, tillbaka efter sin lårskada, kom till flera lägen, men misslyckades - precis som anfallsduon Johan Persson och Mats Theander gjort dessförinnan.

- Ett piggt inhopp, verkligen, säger Björn Lindén.

Ett annat glädjeämne i Brage: mittbacken Gabriel Bustad-Öberg, 19.

- Det är klart att det är inspirerande att få spela på hemmaplan inför stor publik. Det här var min första match från start i serien och till en början var jag nervös, säger han.

Det syntes inte.

Även Simon Fröding, 19, gjorde en klart godkänd match.

- Jag är missnöjd med resultatet, men inte med spelet. Hade vi fått in ett mål i första halvlek, då hade matchen varit punkterad. Nu fick vi inte det, konstaterar Björn Lindén.

Det var just det som var problemet.

Mer läsning

Annons