Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage fast i botten?

Annons

Den förre Trelleborgs-anfallaren fick en djupledsboll från backen Baskim Sopi och vann kampen mot den utrusande Bragemålvakten Gerhard Andersson. Då återstod det bara fem minuter att spela.

- Det var en klar missbedömning av Gerhard. Men det är bara hans andra elitsäsong och han har ännu inte lärt sig allt. Med tanke på vårt tabelläge blir dessutom pressen hård på honom, säger Bragetränaren Sergej Prigoda.

Annars storspelade Gerhard Andersson. Bland annat gjorde han en lysande reflexräddning på en nick av Baskim Sopi från nära håll. Då stod det 2-0. Om IFK Malmö satt trean hade Brage knappast klarat av att resa sig.

- Vi vaknade till liv efter 0-2 och det kändes helt klart som om vi hade kunnat vända. Vi höll ju på att göra det också. Att vi släpper in deras 3-2-mål är så typiskt.

- Jag är ändå ganska stolt över killarna, eftersom vi plockade upp ett tvåmålsunderläge och slet som djur. Ändå är jag besviken på att vi inte spelade som vi kommit överens om, menar Prigoda.

Den första halvleken var mållös trots många chanser. Bland annat sköt Göran Bergort ett skott som Malmös målvakt Kenneth Mattsson tippade i ribban.

Efter vilan gjorde skåningarna två mål inom loppet av tre minuter (61 och 63).

Bara sex minuter senare fick dock Brage chansen att komma in i matchen, när Johan Norell blev fälld innanför straffområdet. Straffen var solklar. Malmöbacken Mats Wejsfeldts kapning var så tuff att Norell fick halta av planen och bytas ut sedan Jimmy Rajala slagit in straffen.

2-2-målet gjorde Jörgen Sundström. Han vann en duell med Malmös Eric Fischbein på mittfältet och sköt ett fladderskott - utan chans för målvakten.

Strax före Malmös 3-2-mål hade sedan Göran Bergort en strålande chans att avgöra matchen när han sköt i ribban från friläge.

Mål där och han hade sluppit gräma sig över Malmös 1-0-mål. Det var nämligen ett självmål av Bergort, som hade oturen att bli träffad av en retur.

På det målet var målvakten Gerhard Andersson lika chanslös som han var på Wissam Barjawis skott som betydde 2-0.

- Nu får vi en veckas vila och betänketid. Givetvis hade det varit mycket enklare om vi haft en poäng eller till och med en seger med oss in i den.

- Psykologiskt lever vi under ett oerhört tryck. I varenda omgång spelar vi en måstematch, säger Bragetränaren.

Han - och laget - kan kanske finna en viss tröst i det Malmös tränare Patrik Johansson sa efter matchen.

- Otroligt starkt av Brage att komma igen efter 0-2. Det är ett mycket bättre lag än vad man kan se av tabelläget. Dessutom är de starka offensivt, berömmer han.

Chansstatistiken var faktiskt ganska jämn. Med IFK:s siffror först var skotten 14-11, varav 8-5 på mål. Brage hade dessutom två träträffar. IFK Malmö hade bara en.

Mer läsning

Annons