Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage får oväntad hjälp

Annons

Det var i samband med Brages årsmöte för drygt två veckor sedan, som Serik Fans med Patrik Persson i spetsen, bestämde sig för att starta en insamling för att stärka Brages ekonomi.

- Det var ju på årsmötet som man verkligen fick det svart på vitt hur dålig ekonomin är. Men jag har faktiskt spånat på den här idén en längre tid, avslöjar Patrik, som även sitter med i Brages styrelse.

Kort sammanfattat är budskapet följande:

"Serik Fans kan inte bara sitta still och se huvudföreningen i Borlänge gå i sank och riskera att förlora sin elitlicens. Därför uppmanar vi nu alla som har någon känsla för klubben att skänka pengar för att förbättra den ekonomiska situationen för Brage."

Först och främst har informationen om insamlingen gått ut till alla medlemmarna, runt 120 stycken, via e-mail.

- Sedan ska alla försöka sprida budskapet till så många personer som möjligt, berättar Patrik.

- Vi hoppas att vi kan nå ut till den allra bredaste publiken. Vi får se hur pass bra responsen blir.

Har ni gjort något sådant här tidigare?

- Nej, inte den här typen av insamling. Men en gång skänkte vi 10 000 kronor till klubben, berättar Persson.

Vilken inte är orolig för att klubben inte ska klara av kraven för elitlicensen.

- Det räcker att man har en bra handlingsplan på några år så bör det lösa sig. Jag är mer bekymrad när det gäller den kortsiktiga aspekten.

- Först och främst vill vi stärka klubbens likviditet genom den här insamlingen. Dra vårt strå till stacken, helt enkelt.

Hur mycket tror du att ni kan få in?

- Inte en aning. Vi hoppas på några sköna tusenlappar. Jag kan tänka mig att folk kanske skänker 50-100 kronor per person, säger Patrik och fortsätter.

- Folk i Borlänge inser egentligen inte hur mycket Brage betyder för staden. Klubben tar ett stort ansvar även utanför planen, och vi vill att folk ska engagera sig, slår Patrik fast.

ANDERS GRANLUND

Mer läsning

Annons