Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage degraderat

Annons

Det är en samlad, men märkbart tagen Bragekapten vi möter strax efter matchens slut. Men redan orkar Göran Bergort att så smått blicka framåt.

- Har man varit med och tagit laget ner i tvåan får man ta sitt ansvar och se till att vi kommer tillbaka också, säger Bergort.

En inställning som förhoppningsvis fler Bragespelare har.

- Flera av stommen i laget har samma tankar tror jag.

Men precis som större delen av Brages A-trupp står Bergort utan kontrakt inför fortsättningen.

- Det är för kul med fotboll för att sluta ännu. Jag har för avsikt att fortsätta i klubben och ju fortare vi skriver kontrakt desto bättre, säger Bergort.

Viktigt också att Brage inom kort gör klart med tränarfrågan inför nästa säsong. Naturligtvis är det lättare att behålla och locka spelare om det finns en tränare som den tilltänkta truppen har förtroende för.

- Jag vet att de har några tränarnamn på gång, säger Bergort som har mycket berömmande att säga om Roger Lundins inhopp.

- Han har fått ordning på laget, gett spelarna förtroende och gjort ett bra jobb. Vi har blivit sugna på att vinna.

En spelare som verkligen avslutat säsongen starkt är vänsterbacken Anders Sjöö. Under Brages uppryckning har han ofta varit en av lagets främsta aktörer.

- Det här känns hemskt. Visst är det ändå skönt att vi avslutat positivt, men vi åker ner på resultaten från vårsäsongen.

Precis som Bergort står Sjöö utan kontrakt, men har för avsikt att bli kvar i klubben.

- Det ska väldigt mycket till om jag ska lämna Brage, man har ett ansvar. Men jag hoppas klubben satsar, vi måste tänka allsvenskt för att ta oss tillbaka.

I serieavslutningen mot VSK svarade målvakten Gerhard Andersson för en rad fina ingripande, något han förstås ändå hade svårt att glädjas åt.

- Det här känns nästan overkligt, jag kan inte fatta att vi åkt ur.

Var Gerhard spelar nästa säsong vill han inte uttala sig om, men en sak är säker.

- Blir det i något lag i Dalarna så blir det i Brage, men kommer det ett erbjudande från lag högre upp i serierna så är det förstås högaktuellt.

En stor revanschlusta verkar finnas bland spelarna i Brages trupp. Nu är det upp till klubbledningen att utnyttja det, vara snabbt ute och kontraktera stommen till det lag som ska ta sig tillbaka till svensk elitfotboll så snabbt som möjligt.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons