Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage börjar se ljuset

Annons

- Ekonomiskt har 2005 varit tufft. Det känns skönt att skatteskulden försvinner, men vi planerar att överklaga denna till regerings-rätten, berättade Brages ord- förande Peter Evertsson bland annat under gårdagens årsmöte vid Brages kansli.

Den 13:e och 26:e mars regleras Brages skatteskuld i två omgångar. Ett lån på 28 år sätter en slutpunkt på denna bistra ryggsäck.

Under 2006 räknar klubben med en sportslig satning och att vid årets slut hamna på plus minus noll. Vidare framkom det under gårdagens årsmöte att det fortfarande finns en vision för 2009. Då ska Brage finnas i svensk elitfotboll, det vill säga antingen i allsvenskan eller superettan. Och klubbens fotbollsverksamhet ska då omfatta omkring 12 miljoner kronor.

- Vi ska kämpa oss tillbaka, men vi ska bygga långsamt och underifrån, berättar Peter Evertsson, och fortsätter:

- Under 2006 ska vi även fortsätta att satsa på vår ungdomsverksamhet. Framför allt ska vi fortsätta att lyfta fram fotbolls- talanger i Dalarna.

IK Brages A-trupp, som numera återfinns i division 2, har klubben som mål att ha som topplag i sin serie. Det är ett ungt lag, medel-åldern är runt 21 år och i nuläget består den av cirka 90 procent dalaspelare. Styrelsearvoden på runt 105 000 kronor som klubb-ades igenom i fjolårets årsmöte, bifalldes även i år och där berättade Peter Evertsson att flera avstod detta arvode i fjol.

Årsmötet i går klubbade igenom ett nytt namn till styrelsen och ett nytt till suppleant: Magnus Wahlberg, vald på 2 år, och Stefan Carlsson, vald på ett år.

Detta innebär att Brages styrelse under kommande året ser ut som följer:

Peter Evertsson, ordförande. Ledamöter: Christer Sjölund, Magnus Wahlberg, Tommy Lövgren, Ann-Louise Ebberstein, Jörgen Elbe, Olle Rigborn, Thomas Nilsson. Suppleanter: Hans Boström, Stefan Carlsson.

Brages kansli och den herrgård klubben äger kommer att i framtiden gå under namnet Brage-gården.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons