Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage avslutade sitt läger med seger

Annons

- Det kändes som en överras-kande seger, samtidigt som det kändes som vi spang sönder dem under matchen, berättar en nöjd Lasse Ericson, tränare i Brage.

Bragetränaren hade innan match kollat upp sin finska motståndare en del. Laget spelar i en liga som motsvarar svenska Superettan. I samband med träningsmatchen hade Lasse även hört att många finska lag inte var vana vid att bli utsatta för en hård press under matchen.

Och detta recept var en av anledningarna till att Brage fick omkull sin motståndare i går. Redan tidigt i matchen satte Brage en hård press mot sin finska motståndare. Spelet var relativt jämnt, men det var dalalaget som gjorde målen.

Vid deras 3-0-mål gick luften ur Vasa.

- Det var ett vackert mål av Mats Theander som fick kanonträff på volley. Efter detta mål märktes det att vår press på dem, hade gjort dem trötta, berättar Lasse.

Vasa kunde reducera på straff, men det var Brage som dominerade spelmässigt och kort därefter utökade de grönvita sin ledning. Slutresultatet stannade vid 6-1.

I dag, lördag, reser Bragetruppen tillbaka till Sverige och på söndag beräknas de vara tillbaka i Borlänge.

BRAGE-VASA

6-1 (2-0)

Målen, Brage: 1-0 Alin Vigariu, 2-0 Niclas Olausson, 3-0 Mats Theander, 4-1 Mats Theander, 5-1 Colo Halit, 6-1 Daniel Johansson.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons