Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra val, Stefan

Annons

- En otroligt överraskande seger. Jag trodde på Örjans häst, men den blev visst för het, berättade en segerglad kusk och tränare.

Örjans häst var storfavoriten Sue Boko (spelade till 1,30 i eventuellt vinnarodds) som blev het som en spis i ledningen. Och det går inte i så här kvalificerade sammanhang. Efter 10,5 första 500 och 15,5 första varvet var Sue Boko en slagen häst in på upploppet.

Bättre gick det då för Melanders hästar och dubbelsegern var värd 120 000 kronor tillsammans. Förstapriset fina 80 000 kronor.

- Catarinas häst (Captain Cook) var nog bättre än min i dag, eftersom den fick det tyngre loppet, utvecklade Stefan vidare.

Melander vann detta storlopp även 2002. Segerhästen då, kanonen Gigant Neo.

Melanders framgångar till trots, utnämner vi Olle Goop till kvällens tränare och kusk.

Vi gör det efter segern med löftet Conny Nobell, i STC:s Unghästserie och Count´s Dream i den avslutande V5-avdelningen vars segertid 13,3 var svenskt rekord.

Count´s Dream raderade därmed ut Home Alones rekord på 13,4 i voltstart satt 2001.

Och som han gjorde det.

Count´s Dream tog täten 800 meter från mål. Mitt på sista långsidan anslöt Giant Superman utvändigt. Farten trissades upp. Giant Superman var förbi mitt på upploppet men Olles finishkörning sista metern gav en flott kontringsseger.

- Count´s Dream gjorde en kolossal prestation. Min häst kämpade storstilat och kontrade in segern. Det här var kul, menade en lycklig Goop.

Treårige Conny Nobell löpte inte svenskt rekord men väl fina rekordet 16,1 med autostart.

- Han har börjat riktigt bra. Det är en rejäl häst som har lätt för sig och vi provar honom i årgångsloppen framöver, informerade Olle Goop.

Conny Lobell har framtiden för sig, helt klart. Segern i går var den fjärde av fem möjliga. Garanterat inte den sista.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons