Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra startfält i Skinnarloppet

Annons

Även fyran i fjolårets Vasalopp Mattias Danielsson från Årsunda och Moras Mattias Svan finns anmälda.

På damsidan är Karin Öhman, som deltog i skid-VM så sent som i fjol i Lahtis, och tidigare Skinnarloppssegraren Antonina Ordina anmälda.

Skinnarloppet är näst Vasaloppet idag landets största skidtävling när det gäller antal deltagare och den här gången siktar tävlingsledaren Evert Ryen på rekord.

- Jag blir missnöjd om vi inte slår det tidigare rekordet på cirka 1300 deltagare. Jag tror att det blir minst 1500 på starlinjen på söndag och vi kan garantera perfekta skidspår. Det blir en riktig skidpropaganda, säger Evert Ryen som varit tävlingsledare i åtta år nu.

En nyhet för årets Skinnarlopp är att distansen blir 45 kilometer i stället för 42 kilometer. Man har lagt in en trekilometersslinga direkt efter start och åkarna ska in i skidstadion en gång efter 3 km där det blir ett spurtpris i bägge klasserna. Totalt är det 10 spurtpriser. Fem i herr och fem i dam.

Kranskulla i årets Skinnarloppet är Hanna Nilsson som är en duktig skidåkare. Hon har nyligen tagits ut som en av fem ungdomar som ska representera Dalarna i Kalle Anka-Finalen i Umeå om en dryg vecka,

- Det skall bli kul att vara kranskulla, säger Hanna som är en riktig idrottsjej.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons