Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start ska ge SM-guld

Annons

Han har många bollar i luften, och då snackar vi inte bara basket. Utöver spelandet läser han till psykolog, dessutom jobbar han extra som idrottslärare för två basketklasser i Norrköping.

- Jag känner mig trygg i Norrköping, och blir nog kvar här för gott. Jag vet min roll på planen och känner mig trygg i den. Dessutom är allting vid sidan av basketen bra, säger "Tobbe".

Han lämnade Norrköping för spel i M7 från Borås för tre säsonger sedan.

Men det blev bara en säsong där, sedan återvände han till Norrköping.

- Dels fick inte min flickvän något fortsatt jobb, dels kände jag att klubben var i gungning, så det var skönt att komma tillbaka till Norrköping och slippa vara i Borås när M7 gick i konkurs.

Efter återkomsten till Norrköping har det bara gått bättre och bättre. Trots att "Tobbe" har ett ligaguld med Dolphins sedan tidigare, värderar han nästan silvret i våras lika högt.

- Vi var jäkligt nära att skaffa oss 2-0 i matcher och då hade vi vunnit. Förra säsongen var dessutom min bästa hittills, säger Tobias Persson.

Och i år har han börjat ännu bättre. "Tobbe" är heller inte blyg då det gäller målsättningen:

- Jag har som mål att hålla minst samma nivå som i fjol, helst ännu bättre.

Hur ser laget ut? Räcker ni ända fram i år?

- Ja, det tror jag. Vi har en stabil och bred trupp. Senaste matchen i onsdags visade vi att det är vår styrka, då vi låg under. Tränaren bytte in spelare från bänken som kom in och vände matchen.

- Medan andra lag går runt på sju, åtta spelare har vi tolv bra spelare, berättar "Tobbe".

Att inte få spela hela tiden (förra säsongen snittade han 16 minuter per match) spelar ingen roll.

- Jag har läst mycket idrottspsykologi och tänker positivt i alla lägen. När jag får speltid vågar jag ta för mig hela tiden. Jag krigar alltid och gör mitt bästa, inställningen är väldigt viktig inom idrotten, säger "Tobbe".

Psykologi är ett ämne som intresserar honom väldigt mycket. Så pass mycket att han läser till psykolog, en femårig utbildning där han har tre och ett halvt år kvar.

- Sedan jobbar jag också med två basketklasser och försöker lära dem att äta rätt, träna rätt och framför allt tänka rätt, säger Tobias Persson.

Livet flyter på bra för honom, och förhoppningsvis tar han sitt andra SM-guld med Norrköping Dolphins i vår.

- Det ser onekligen lovande ut, avslutar Tobias Persson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons