Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra om MIK kan ta över driften

Annons

Martinsson, som är ordförande i kommunens tekniknämnd, förslag gick även ut på att kommunen går i borgen för det lån som klubben behöver för att göra Smidjegrav elitseriemässig.

- Det här är en känslig politisk fråga, så det gäller att vi kommer fram till något som är bra för alla parter, poängterar Broberg.

Det är bråttom att få hallen i elitmässigt skick och det är en av anledningarna till varför MIK-ordföranden tycker att klubben bör ta över driftansvaret.

- Vi måste ju bygga om och med kommunens alla regler, så blir det problem. Om kommunen fortsätter att ha ansvaret för driften i ishallen, kommer allt att ta mycket längre tid, menar Broberg.

Och tid är något som det inte finns så mycket av i det här fallet.

- Nu vet jag som sagt inte hur hela förslaget kommer att se ut, men jag ser det som fullt möjligt att klubben går in och tar över driftansvaret. Men det där får vi ta upp och diskutera vid styrelsemötet som vi kommer att ha på måndag, säger Peter Broberg.

Klubbdirektören Jan Simons är mer förtegen i sina uttalanden om driftansvaret.

- Det där kan jag inte kommentera överhuvudtaget. Det är en sådan stor fråga att den är omöjlig att svara på nu, utan det får bli en fråga för styrelsen.

- Det enda jag vet om det här är att det är jäkligt ont om tid, konstaterar Simons.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons