Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bra med konstgräs

Annons

Vad Lasse vill peka på är att Maserhallen, dit träningen är förlagd för tillfället, inte alls kan kallas "uppvärmd" för tillfället.

- Nej, värmen fungerar inte. Antingen får vi hålla till på en knallhård plan eller så får vi pulsa omkring i ett par decimeter snö, konstaterar Bragetränaren.

Besviken förstås.

- Och oroad. De vitt skilda planbetingelserna gör att vi får skador. Just nu har vi på tok för många spelare som har besvär i ryggar, fotleder och hälsenor bland annat vilket kommer som på posten under rådande omständigheter, vill Lasse ha sagt.

Han ser gärna att kommunen, trots att en konstgräsplan äntligen verkar bli verklighet, går vidare i arbetet för att ge fotbollsklubbarna möjligheter till vettiga träningsmöjligheter.

- Ordna en inomhushall. Annars har vi inga möjligheter att locka talangerna i distriktet hit.

- Varför ska den lovande killen/tjejen från exempelvis Våmhus, Grängesberg eller Falun flytta hemifrån , där man redan har hallar och konstgräsplaner?

Det frågar sig Lasse och nämner i förbifarten det faktum att för första gången sedan fotbollsgymnasiet startade så finns ingen sökande från Falun.

Bragetränaren ser annars den naturliga placeringen av en inomhushall till Maserhallen.

- Vi har världens bästa plåttillverkare i kommunen, ska vi då inte kunna få till en fungerande hall?

- Jag har också varit i kontakt med stadsarkitekt Arne Ludvigsson, som berättat att det finns en kulturmärkt hall på pappersbrukets område i Kvarnsveden.

- Kanske går den att flytta, då kan vi få den vackraste inomhushallen i landet, funderar Lasse.

För Lasse står det helt klart att vill Borlänge ha ett elitlag i fotboll så måste man när det gäller förutsättningarna för träning vara i "eliten".

- Då måste det finnas både uppvärmda konstgräsplaner och inomhushall, det är min bestämda åsikt, betonar han.

Få lär säga emot...

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons