Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra kvalstart för Brynäs

Annons

Det var inte utan en hel del flyt som Brynäs och Skellefteå ordnade sina poäng på fredagskvällen.

Brynäs trepoängare var närmast skänk från ovan - eller snarare AIK:s målvakt Joakim Persson.

Matchen i Hovet gick mot förlängning. När bara sekunder återstod åkte Brynäs veteranback över röda linjen och drog till med ett skott - som en fumlande Joakim Persson släppte förbi sig.

Klockan stod på 19.55.

- Jag såg att det bara var sekunder kvar så jag siktade bara på mål, sade en glad och förvånad segerskytt.

- Vi hade ju tur. AIK pressade tillbaka oss i andra perioden och vi kom inte alls upp i normal standard. Det är väl naturligt om det är nervöst när man spelar i kvalserien, men nu har vi tagit fem poäng på två matcher och nu har vi två hemmamatcher i rad och måste hitta tillbaka till grundspelet.

Jan Larsson gav gästerna ledningen i mellanperioden i den bökiga tillställningen och Andreas Jämtin kvitterade i mitten av perioden. Sedan tog AIK över och skapade ett starkt tryck mot Brynäsmålet. Men Brynäs höll tätt - till skillnad mot Joakim Persson.

Skellefteå fick med sig två poäng från Ängelholm efter straffseger med 5-4. Rögle tog ledningen med 4-3 i början av tredje perioden genom Pär Arlbrandt, men Johan Ramstedt kvitterade bara 15 sekunder senare.

Efter den mållösa förlängningen satte Fredrik Näsvall den avgörande straffen.

Rögle och Linköping är bara en poäng efter tätduon Brynäs och Skellefteå. Linköping hamnade i underläge hemma mot Hammarby, men vred sig ur greppet och vände till 2-1-seger.

Linköping vann skotten med klara 13-6 i den första perioden och hade bud på flera mål. Ändå var det Hammarby som överraskande tog ledningen efter ett backskott av Stefan Björk. Och Johnny Od uya ha ökat på Hammarbys ledning, men skottet träffade i ribbkrysset.

Östgötarna brände ett friläge och hade stundtals ett enormt tryck mot gästernas bur.

Men det dröjde ända till sista minuten av andra perioden innan Linköping gjorde slut på måltorkan.

Peter Casparsson tog några snabba skär på vänsterkanten, fick till en bra träff som Carl-Johan Klint släppte retur på. Och där höll Tim Eriksson sig framme och lyfte in pucken i öppen kasse.

Eriksson som kom till klubben den här säsongen från just Hammarby.

Peter Casparsson fick också en assist till segermålet, som gjordes av matchens lirare Per Eklund 5.17 in på slutperioden. (TT)

TT

Mer läsning

Annons