Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra jobbat av Vb Ol

Annons

Efter fem sträckor låg laget på en hedrande nionde plats i årets upplaga av tävlingen. Detta efter stronga insatser av i tur och ordning Dominek Kock, David Andersson, Tomas Stenström, Jan Nordqvist och Per Eklöv.

Efter det att Dominek Kock växlat som 76:e man på den första sträckan, cirka sex minuter efter täten, så förde David Andersson på andra sträckan upp laget till 11:e plats. En placering som kunde varit ännu bättre om David inte på den sista kilometern, efter radion, missat en minut.

Tomas Stenström behöll placeringen på den tredje sträckan. Jämt med täten löpte också Jan Nordqvist på den fjärde. Efter ett kanonlopp av Jan, som var uppe och drog i tätklungan, växlade han som 12:e lag.

Per Eklöv, som sprang "långa natten" gjorde även han ett mycket strongt lopp och förde upp laget till 9:e plats.

Per Höök, som ersatte en indisponibel Niklas Eriksson (även Per Lovang tvigades kasta in handduken innan start) växlade som 14:e lag medan Assar Lindström, Lars Nordqvist, Marcus Andersson och Daniel Hubmann på de återstående sträckorna tappade en del i tempo och tid.

Hans Andersson som tillsammans med Per Eriksson, Lennart Stenström, Per Lovang och Johan Persson matchade löparna genom sträckorna, var efteråt mycket nöjd.

- Att bli 48 bland 392 anmälda lag är, som jag ser det, klart godkänt.

Av dalalagen var endast Leksand (14), Malung (19) och Stora Tuna (31) bättre.

För Vb Ol:s damer slutade tävlingen med en 88:e plats. En hygglig insats även det. Laget bestod av Elin Ek, Ida Mattsson, Marie Jakobsson, Hanna Brus och Maria Nordqvist.

Mer läsning

Annons