Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas Grönstrand från BK Plus blev Dalarnas bästa Bowlare

På söndagen så avgjordes DM i Bowling i Dalarnas nyaste bowlinghall på Falun Bowling & Krog. Det blev väldigt spännande final-spel i både Senior A ( open ) och Senior B ( Snitt under 190 p/s ). 

Annons
Från vänster: Dennis Andersson BK Karma, Andreas Grönstrand BK Plus, Magnus Lindkvist Ludvika BK. Foto: Lars-Göran Hallström

 I den öppna klassen så var Ludvika BK:s Magnus Lindkvist favorit, då han visade stabilt spel under kvalet och slog bowlinghallens första 300:ing på tävling i kvalserie fem. 

Till söndagens finalspel gick de åtta bästa spelarna från kvalspelet, där man möttes man mot man i sju serier, som sedan avslutades med en utjämningsserie, där segraren i varje match fick 30 poäng extra som bonus. Det var många spelare som hängde med i början av finalen, men efter fyra serier så stod det mellan favoriten Magnus Lindkvist Ludvika BK och strikefantomen från Avesta Andreas Grönstrand, BK Plus. 

Inför utjämningsserien i omgång åtta så var Lindkvist tvungen att ta in 31 poäng på Grönstrand för att vinna. I den nionde rutan var Ludvikaspelaren ikapp och tvingade Grönstrand till en trippel i sista rutan för att hålla undan, och med tre klockrena kryss så var vinsten bärgad med nio poängs marginal.

Bronsmedaljen gick till unga Dennis Andersson BK Karma från Mora som spelar med den nya tvåhandsfattningen inom bowlingen.

I B-finalen för seniorer var det minst lika spännande. Där lyckades inte ledaren Mattias Hellberg BK Wege hålla undan för BK Stötens Kenneth Kling som smet förbi i den sista serien och kunde vinna med tre poäng till slut.

Bronset gick även här till en ung BK Karma-spelare, då Robin Liljeberg grejade tredjeplatsen.

I damernas klasser som inte spelade finalspel, så blev det dubbla guld till nya Faluklubben BK Stöten.

Yvonne Wiksten i Damer A och Anita Bergqvist i Damer B.

Lars-Göran Hallström

Mer läsning

Annons