Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boule är livet för Ragnar

Annons

Omkring 300 spelare kom till start och ungefär 1 000 matcher spelades.

Trippel, dubbel och singelspel stod på programmet, och åldern på spelarna hade stor spännvidd. Den yngsta spelaren var Cecilia Karlsson från Mora med sina sex år. Äldst var 78-årige Ragnar Eriksson, också han från Mora.

För Ragnar Eriksson har boulespelet en större innebörd än bara framskjutna placeringar. Boule är bokstavligt talat livet för Ragnar.

Efter en handfull hjärtinfarkter och märkt av en svår sjukdom lever Ragnar upp när han får packa ner kloten och ge sig av ut och spela boule.

- När du börjar spela glömmer du alla krämpor, säger Ragnar när vi träffar honom i en paus mellan matcherna på prästholmen.

Sedan ett 20-tal år tillbaka tillbringar Ragnar och han fru vinterhalvåret i Spanien.

- Jag mår så bra där nere, säger han.

Och dagarna i Spanien fylls med mycket boulespel.

- Jag spelar i spanska ligan division 2 tillsammans med en fransman och en belgare. Vi har hållit ihop sedan 1992. De är yngre, jag har alltid varit äldst, säger Ragnar och skrattar.

Men det är inte bara i boule som fångar Ragnars intresse. Som tidigare hockeyspelare i Mora IK hade han en högtidsstund på påskaftonen när Mora tog kliver upp i elitserien.

- Då var det stort jubel i Spanien.

Till sist kan vi konstatera att det gick bra för våra dalaklubbar. Bästa klubb blev dock La Boule Joyeuse fårn Gävle. På andraplats hittar vi Mora/Orsa BS , tredje bästa klubb var Hedemora och fyra Klotskallarna från Borlänge.

Indviduellt var det en hel del Mora i topp. I det sammanhanget måste vi nämna Daniel Eriksson och Mattias Karlsson som totalt sett blev bästa ungdomar i distriktet. Daniel är åtta år och Mattias nio år.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons