Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottennapp av Leksand mot "Löven"

Annons

Persson fick kliva av i mitten av den andra perioden efter att ha fått en klubbspets över vänster öga.

- Men som tur var hann jag blunda och undersökningen visade inget fel på hornhinnan. Men ögat fick en smäll så jag ser lite dåligt just nu, förklarar Niklas.

Försäsongsmatchandet bjuder ofta på stora svängningar i spelkvalitén och i går pekade det mesta åt fel håll för Leksand.

Hemmaspelarna såg sega och oinspirerade ut och det var bara ett fåtal gånger som leksingarna tände till spelmässigt.

Tände till på andra håll gjorde det i en match som var smågrinig redan från slutet av den första perioden. Småtjafset kulminerade i början av den tredje perioden när Tomas Forslund och Alexander Beliavski brakade ihop och drog på sig matchstraff.

Björklöven vann skottstatistiken stort, 37-16, men de siffrorna ger ingen rättvis bild av matchen.

Rättvist var det dock när "Löven" kvittering till 2-2 kom halvannan minut från slutet, när tränaren Randy Edmonds plockat ut målvakten och gästerna spelade sex mot fyra.

Matchens behållning sett med Leksandsögon var 2-1-målet där Johan Rosén gled upp framför målet och elegant styrde Daniel Widings passning i mål.

Leksandsspelarna gjorde överlag släta figurer och kan betydligt bättre. Laget har tränat ganska hårt den senaste tiden och det märktes mot Björklöven.

Bäste leksing var målvakten Jonas Fransson som konserverat den fina form han hade i Mästarcupen. Eftersom Sean Gauthier saknas i stort sett hela försäsongen får Fransson chansen att visa klassen. Och han är definitivt beredd att ge Gauthier en kamp om platsen som förstemålvakt.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons