Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bottennapp av LBK - WeGe i stor poängnöd

Annons

WeGe ligger nu riktigt risigt till. De ska ha all flyt i världen för att undvika degradering. De kan inte avgöra på egen hand.

Ett lika trögstartat Ludvika BK som vanligt nuförtiden hängde inte med i rivstarten som Sigma gjorde.

En slagning på en nivå som hemmalaget inte var i närheten av. Matchen var totalt avgjord efter tre serier då det stod 13-2 till gästerna.

Ludvika BK visade lite bra spel i sista serien och putsade till siffrorna en aning. Men en besvikelse för grabbarna i Ludvika som inte kunde bjuda upp till någon kamp.

Realisten och veteranen Hans Gerlström:

- Vi är helt enkelt för dåliga, men jag är inte förvånad, blev svaret från "Hacke" efter denna match.

Men det var klart redan förra omgången att Ludvika får inrikta sig på division ett nästa år som ser ut att nästan bli en komplett dalaserie. Falu BK, Domnarvets BK från Borlänge och BK Granen från Hedemora är i praktiken klara. BK Mas och DBS F kämpar i division två om en kvalplats.

WeGe måste ha lite "flax" med sig om de ska klara sig kvar i division två. Två förluster i Borlänge och inte nog med det så vann bottenkollegan Triss mot BK Lugnet. Så då ligger de före WeGe med en ynka poäng som måste vinna mot nyss nämna topplaget BK Mas nästa match.

Det kan också räcka med en poäng men då måste Mas också vinna i Fagersta mot Triss.

Men de var nära att vinna båda matcherna i Borlänge, med lite flyt så hade de kanske fått med sig någon poäng hem. Men så är det väl för ett lag i lite motvind, allt går inte som man vill och då får man inte resultaten med sig. Nästa match om två veckor är det bara att ösa på.

JONAS PERSSON

Mer läsning

Annons