Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortaspelet bakom succén

/
  • Rasmus Enström hade stundtals lekstuga med Täbyspelarna och svarade för tre mål och två assist när IBF Falun vann med 11–5. Bara Alexander Galante Carlström gjorde fler poäng – sex stycken, fördelat på två mål och fyra assist.

IBF Falun är Superligans bästa bortalag.
Frågan är om det räcker för att i kväll ta lagets första seger mot Caperiotäby på bortaplan.
– Nyckeln till att lyckas är att vi får styra tempot i matchen, säger IBF-tränaren Andreas Lundmark.

Annons

Det är ingen tvekan om att IBF Falun tagit ett stort kliv framåt den här hösten.

När halva säsongen är spelad ligger laget på tredje plats i Superligatabellen och det är framför allt ett närmast hundraprocentigt facit på bortaplan som bäddat för topplaceringen.

Åtta bortamatcher har gett Falun 19 poäng i utdelning, den hittills enda poängförlusten kom i bortamötet med Helsingborg den 30 september – en match som slutade 5–5.

– Vi var bra på bortaplan redan förra året, då vågade vi spela mer destruktivt borta medan vi ville bjuda på bättre spel på hemmaplan. I år är det mer tillfälligheter som gjort att vi fått så många segrar på bortaplan och jag ser ingen skillnad på vårt spel hemma och borta.

Superligans näst bästa bortalag är Storvreta och Caperiotäby, ettan och tvåan i tabellen, men Lundmark är inte imponerad av Uppsalalagets spel.

– Jag tycker att Storvreta spelar en otroligt tråkig innebandy. Den ger resultat men med den trupp som Storvreta har så borde de kunna spela på ett annat sätt. Då försöker vi, Täby och Pixbo bjuda till bättre.

I kväll väntar tabelltvåan Caperiotäby på bortaplan för IBF Falun. En mycket tuff uppgift för laget, som på fem försök inte ens tagit poäng i Tibblehallen.

– Det är en av säsongens tuffaste matcher, men det är ett annat läge nu än när vi mött dem på bortaplan tidgare. Det känns som vi har större chans i år, men nyckeln till att lyckas är att vi får styra tempot i matchen.

Förklara vad du menar med att styra tempot?

– Täby är jätteduktiga på att dra upp ett rejält tempo, för att sedan dra ner på det och i det läget är det lätt hänt att motståndarna blir kvar i det låga tempot. Sedan har Täby förstås otroligt individuellt skickliga spelare som vi måste se upp med, säger Andreas Lundmark.

Mer läsning

Annons