Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borta i åtta veckor

Annons

- Det här var skittråkigt, allra helst som det hade gått så bra på sistone, säger Patrik.

Det var på annandag jul, i Mora IK:s första match under turneringen i alplandet, som olyckan var framme.

-Vi spelade mot Team Kanada och det hade gått 15 minuter av den första perioden. Då åkte jag på en tackling snett bakifrån och flög in i sargen. Handen böjdes och råkade i kläm mot kroppen, berättar Cedergren, och försöker visar hur det gick till.

Resultatet blev ett brott på höger underarm.

- Efter smällen kunde jag inte få ihop handen och då förstod jag att något gott av, berättar han vidare.

Han opererades i Schweiz och ska man bryta armen så är Davos rätt ställe att göra det på, enligt MIK:s assisterande tränare, Alf Spolander.

- Det finns specialister där och de har även utbildningar då det gäller sådana här typer skador, berättar MIK-tränaren.

Patrik visar upp sin arm och det är inte mycket som tyder på att den är av, förutom då att han hälsar med den vänstra handen.

- Jag har inte ens ett gips, säger han och berättar att läkaren som opererade honom fixerade armen med en platta och sex skruvar.

Den 18-årige (fyller 19 på onsdag) Borlängekillen står noterad för nio A-lagsmatcher och en assistpoäng i höst. Det har stämt bättre och bättre för Cedergren och förhoppningarna var att få än mer speltid efter nyår.

Nu blir det till att rehab-träna i stället. Cykling och skridskoåkning är vad han får ägna sig åt. Prognosen är att det ska ta åtta veckor innan han är spelklar. Då återstår fem omgångar av elitserien.

Åtta veckor är en alldeles för lång tid och Patrik hoppas på en snabbare konvalescens. Inte minst med tanke på att operationen utfördes av en specialist.

-Nästa vecka ska jag röntga armen. Vi får väl se hur pass bra det läkt, men det är klart att jag vill tillbaka så fort som möjligt, säger Patrik optimistiskt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons