Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén vann - men Hultdin stod för den stora skrällen i Flottsbro

Annons

Det blev en riktigt, riktigt kul dag sett med dalaögon, när parallellslalomtävlingen Alpine Grand Slam avgjordes i Flottsbro i går.

I alla fall när det gäller damtävlingen.

I startfållan när det var dags för final stod nämligen två "kullor", Therese Borssén från Rättvik och Borlängetjejen Malin Hultdin, numera i Umeå-Holmsunds färger.

Hela 60 000 kronor (40 000 till vinnaren, 20 000 till tvåan) fanns i potten att tävla om i finalen för de båda dalatjejerna, som båda imponerat hela vägen fram till slutåken.

Här visade sig inte oväntat Therese bäst, hon vann båda åken men fick fullt upp i det andra, där Malin i ledning gjorde en miss och fick se sig omåkt under slutdelen.

- Jag är nöjd, det är alltid kul att vinna. Och prispengarna har man alltid användning för, konstaterar "Tessan", som haft en bra säsong, bevisat inte minst i världscupen.

Malin tvingades till skillnad mot Therese åka fyra kvalåk innan hon hamnade i slutomgångarna.

- Och det kändes mot slutet. Inte minst som jag varit sjuk i tre veckor och knappt stått på ett par skidor.

Och Malins finalplats var förstås den stora knallen i tävlingen. Dalarepresentation fanns också på herrsidan även om Sälenåkaren Martin Hansson tvingades avstå på grund av sjukdom.

Borlänges Niklas Rainer ställde dock upp, men åkte ur redan i första omgången sedan han bland annat råkat ut för ett stavbrott.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons