Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén repade inför OS

Annons

Charlie Bergendahl, Bjursås, gjorde i helgen comeback i pisterna med siktet inställt på SM senare i vinter.

Det gick så bra att han vann lördagens storslalom i Stöten och då visade att gammal är äldst. På söndagen fick han nöja sig med sjätte plats.

Tävlingarnas största stjärna var annars det nya svenska medaljhoppet inför OS i slalom, Rättviks Therese Borssén. Hon tog ju nyligen sin första pallplats i världscupen.

Hennes specialitet är slalom men storslalomen i Stöten passade in i uppladdningen inför OS. För "Tessans" del handlade helgens åk mer om att hitta känslan i åkningen och bygga upp en OS-formtopp än om att vinna. Resultat blev en fjärdeplats på lördagen, slagen med ett par sekunder. Men på söndagen åkte Therese upp sig till en pallplats, trea.

Det var till stor del den unga generationen, 17-18-åringarna, som dominerade helgens två storslalomtävlingar i Stöten. Tävlingarna med nära 160 startade ingick som två deltävlingar i Pensum Cup, motsvarigheten till gamla Sverigecupen.

Vinterns ÄJSM-vinnare i storslalom, Kajsa Kling, Åre, vann båda dagarna. Med dalaögon noterar vi att Malungs talang Erika Holmberg i lördags kom på en fin åttonde plats.

På söndagen missade hon i andra åket men då körde Ida Hinders, Falun, in på nionde plats.

En bit bakom segrande Charlie Bergendahl kom Jörgen Ollas, Rättvik, på åttonde plats, tidsmässigt inte långt från topp fem.

På söndagen var ordningen mellan dalaåkarna den omvända med Jörgen Ollas som trea och Charlie på sjätte plats efter ett misslyckat första åk. Nu gick segern till lördagstvåan, äldre junioren Matts Olsson, Valfjället, som gjorde ett suveränt andraåk.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons