Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén: "Jag ska ha det där guldet"

Annons

Det var nära i fjol, för då låg hon tvåa efter det första åket.

Men en uråkning i det andra åket den gången spräckte alla medaljfunderingar.

- En SM-medalj är verkligen något jag vill ha, och formen känns hyfsat bra, säger Rättvikstjejen.

Säsongen har varit lång.

OS och världscupen har varit säsongens stora mål.

En sjätteplats i OS och bra körning i världscupen med en tredjeplats som bästa resultat, gör att hon i dag rankas bland världens sju bästa slalomåkare på damsidan.

Hur orkar man mentalt ladda om för ett SM?

- Visst har säsongen varit lång och visst är man lite sliten, både fysiskt och psykiskt. Men att få köra hemma i Sverige i soligt marsväder, gör att man orkar ladda om.

Det är som framgångsrik slalomtjej vi har vant oss att se henne, men i SM kör hon hela programmet.

I går gjorde hon säsongens första tävling i super G, det blev en femteplats.

- Det är kul att få dra på lite ibland. Men jag är ovan med farten och hade svårt att hitta rätt linje. Sett till det var väl resultatet godkänt i alla fall, säger Therese.

Toppstriden stod mellan Jessica Lindell-Vikarby och Nike Bent, där Jessica tog sitt andra raka guld. Tolv hundradelar före Nike.

Faluns Ida Hinders överraskade med en fin sjätteplacering och Moras Klara Djupsjö slutade tolva och var bästa svenska yngre junior utför Åreskutan.

Therese menar att dagens slalomtävling blir den tuffaste i hela SM-programmet.

- Damernas slalom håller hög klass även om inte Anja (Pärsson) är med. För att ta guldet kommer det att krävas riktigt bra åkning.

Som sina närmaste konkurrenter räknar hon upp Anna Ottosson, Maria Pietilä Holmner samt Borlängetjejerna Kristina och Malin Hultdin.

- Alla har kört bra på slutet, men jag ska ha det där guldet.

Söndagen bjuder på parallell-slalom, även det en tävlingsform som inte körs så ofta. Faluns Ida Hinders är regerande mästare.

- Jag tycker det är en kul tävlingsform, som publiken brukar gilla. Men givetvis slår ett SM-guld i slalom ett parallellguld. Det är mera statusfyllt att vinna slalomtävlingen, menar "Tessan".

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons