Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén i fint sällskap

Annons

Storslalom är inte "Tessans" starkaste gren. I fjol lyckades hon dock med att bli 27:a i Åre och då ta sina första poäng även i storslalom.

- Det känns bara bra just nu, säger "Tessan" och hävdar att hon inte är det minsta nervös. Inte är hon rädd för den mycket tuffa och branta pisten heller .

- Vi har fått träna i tävlingshanget och det har gått bra, säger "Tessan".

- Så håller bara underlaget, då ska jag försöka att åter slå mig in bland de 30 främsta.

Underlaget är det stora frågetecknet. Det är varmt i Sölden och snön är mjuk, långt ifrån det stenhårda underlag, på gränsen mot is, som de aktiva önskar.

För "Tessan" är det mycket som är nytt den här säsongen. Först och främst är hon en av åkarna i världsledande Atomics stall.

På en pressträff med alla Atomic-åkarna fanns Tessan med tillsammans med Anna Ottosson, som även hon bytt till Atomic i år.

Bakom de svenska tjejerna radade den ena världstjärnan efter den andra upp sig, Kalle Palander, Bode Miller. Hermann Maier och resten av stjärnorna tog plats bakom "Tessan" och Anna.

- Det känns stort att få vara med i det här gänget och det är namn man inte räknat med att få lära känna, säger "Tessan".

I sanningens namn var det runt Österrikes stjärnor merparten av världspressen trängdes.

Atomic har tidigare varit ett lag med i huvudsak herrar, men till i år gör man en stor satsning även på damerna.

I storslalom är Anna Ottosson Atomics bäst rankade dam och i slalom är "Tessan" rankad trea av Atomics damer. Så på ett år har 20-åriga Therese Borssén snabbt klättrat in i det finaste av de alpina finrummen.

Nu är hon en i Atomics lag och när laget visas upp så finns hon i centrum.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons