Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borssén bästa svenska

/

Rättvikstjejen Therése Borssén blev bästa svenska i världscupslalomen i franska Courchevel.
Therése körde upp sig från en elfteplats efter första åket till en fin sjätteplats.

Annons

Damernas slalom skulle ha körts på lördagen, men kraftigt snöfall gjorde att arrangörerna flyttade tävlingen en dag och ställde in den storslalom som skulle ha körts på söndagen.

Förhållandena var svåra i pisten, och tidsmarginalerna blev där efter.

Den som bemästrade underlaget bäst var inte helt oväntat österrikiskan Marlies Schild som var nästan två sekunder före tvåan, finländskan Tanja Poutianen.

Therése Borssén (som fyllde 27 år i måndags, grattis) var 3.74 efter Schild.

– Det här var ett skönt resultat, jag hade turen på min sida. Men åkningen i andra åket var helt okej, och nu känner jag mig väldigt laddad, säger Therése på twitter.

Maria Pietilä Holmner låg trea efter det första åket, men körde ur i det andra. Näst bästa svenska blev nu Emelie Wikström som körde upp sig från en 26:e plats efter första åket till en 16:e plats, hennes nästa bästa resultat i världscupen.

Ytterligare två tjejer från Dalarna, Nathalie Eklund, Leksand och Borsséns klubbkompis från Rättvik, Anna Swenn-Larsson fanns med i startfältet.

Bäst av dessa två gick för Nathalie som åkte in 34:a i det första åket, men det räckte inte för en start i det andra där de 30 bästa får starta. Anna Swenn-Larsson körde ur i det första åket.

Nästa slalomtävling i världscupen för Therése och hennes kompisar är i österrikiska Flachau på tisdag.

Sedan väntar julfirande.

Mer läsning

Annons