Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängeåkare dominerar Dalatruppen

/

Annons

Distrikten har haft uttagningstävlingar och den trupp Dalarnas Skidförbund mönstrar, fyra deltagare i varje klass, domineras stort av Borlängeklubbar, som tagit nio av de 16 platser som stått till förfogande.

"Värst" i sammanhanget är Domnarvets GoIF, vars fina breddarbete på ungdomssidan gett resultat när det gäller toppen också.

– Vi har fått med sex åkare i truppen, det är vi väldigt nöjda med, säger Krister Andersson, ansvarig tränare för klubbens ungdomar i de aktuella åldersgrupperna.

Att det kan handla om pallplatser i riksfinalen för DGoIF-gänget står helt klart efter de nyligen genomförda USM-tävlingarna.

Där blev det guld för klubben i tjejstafetten, där Anna K Maliwan, Caroline Glennerudh och Anna Janjons åkte.

Förutom att hon definitivt avgjorde på slutsträckan fixade Anna Janjons också en silvermedalj i sprint och ytterligare en medalj blev det genom Simon Andersson, som åkte till sig ett brons i killarnas sprinttävling.

Till Sveg åker förutom Anna och Simon, båda åker i 16-årsklassen, också Joakim Lindstedt och Anton Enberg i H 15-klassen samt Moa Larsson och Caroline Glennerudh i D 15-klassen.

Till 16-mannatruppen från Dalarna sällar sig också Gustav Eriksson, Stora Tuna IK, samt Kvarnsvedens GoIF:s båda duktiga tjejer Karin Karlsson och Jessica Nilsson. Trion tävlar bland 16-åringarna.

Mer läsning

Annons