Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge SK riskerar att åka ur ettan

Annons

- Vi är ett lag med dåligt självförtroende, säger Borlängetränaren Fredrik Zetterström.

Det började annars bra för Borlänge. BSK ägde spelet och agerade med pondus.

Det var därför logiskt att de tog ledningen genom storskytten Magnus Persson.

Men på 14 sekunder vände Hässelby på steken. När resultattavlan visade 10.11 kvitterade Jonas Bergström och när samma tavla visade 10.25 stod det 2-1.

- Det är så typiskt. Det blev panik när de kvitterade och vi tappade koncentrationen. 2-1 kom av bara farten, säger Zetterström.

Innan perioden var slut stod det 5-1 (!) och det såg väldigt tungt ut.

- Precis som i de föregående matcherna kom vi i ett flermålsunderläge i första perioden. Det är svårt att hämta upp ett sådant underläge.

BSK spelade ändå upp sig i den andra perioden och hade greppet. Men den rätta effektiviteten saknades.

- Vi vann skotten med 7-3 i skott och borde ha satt ett par skott.

Magnus Persson skapade lite nerv med sitt 5-2 i början av den sista perioden. Men Hässelby ville annat och punkterade bataljen när Dan Lövfors satte 6-2.

- Vi åkte på en massa utvisningar i slutet av den andra perioden och det kändes som att vi spelade med en man mindre hela den sista.

- Nu är läget risigt. Vi måste vinna de återstående matcherna och Nykvarn förlora för att vi ska kunna hänga kvar utan kval, säger Fredrik Zetterström.

Backparet med Tobias Hedén och Magnus Jernberg samt anfallarna Thomas Andersson och Joakim Willman förtjänar godkänt i Borlänge. Även Magnus Persson förtjänar ett omnämnande för två mål.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons