Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge JC imponerade

Annons

Först ut på mattan var Sofi Damberg som tävlade i flickor B -48 kg (12-16 år). Sofi vann sina matcher överlägset fram till finalen där det blev en riktig kämpa match som Sofi till sist vann.

Tobias Sundqvist i pojkar B -55 kg svarade för den andra medaljen, brons, och uppvisade mycket fina tekniker inte minst i den sista bronsmatchen där han vann på ett uchimata kast som fick tränaren Kjell Öhman att jubla högt.

I kategori C (10 - 12 år) erhölls tre medaljer. Här stod Jakob Björktorp för den största överraskningen och tog guld i klassen pojkar C -50 kg.

Fjärde medaljen bärgade Jonatan Svedgård som tog brons (pojkar C -40 kg) och uppvisade en härlig kämpaglöd.

Johannes Thorell tog en guldmedalj (pojkar C - 45 kg) och fick tekniken att stämma fint i den sista matchen som han avgjorde redan efter 9 sekunder på ett härligt ippon kast.

Rikard Forsberg, som numera tränar och studerar vid Frövi judogymnasium, vann kategorierna, herrjuniorer -76 kg samt herrar -76 kg på ett mycket övertygande sätt.

Rikard, som skadade sin axel för några veckor sedan under en tävling i Finland och som inte har kunnat träna för fullt, visade under lördagens tävling att han verkligen hör hemma i den yttersta eliten i landet.

Det bådar verklien gott inför kommande landslagsuppdrag i Estland under våren.

Tränaren Kjell Öhman hade verkligen anledning att vara nöjd med sina adepter och menar att nu börjar vi se resultatet av höstens hårda träning.

Mer läsning

Annons