Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borläng Hockey byter halva laget

Annons

- Vi förlorar en del tunga namn men har, sånär som på en back och en forward, lyckats täcka upp. Tanken är sedan att vi på de platser som fortfarande är vakanta ska plocka in rutinerat folk som spelat i allsvenskan och division 1.

För "Horndal" är situationen att byta "halva laget" inte ny precis.

- Men jag tycker att vi lyckats ganska hyfsat genom åren. Det hoppas jag vi ska göra nu också, även om man helst av allt skulle vilja ha flera av de vi nu mister kvar i klubben.

Så här är läget i dag:

oMålvakter: Både Jim Andersson och Nicklas Berglund blir kvar.

oBackar: Johan Ohlsson tränar med Leksand och hoppas få kontrakt. Andreas Högosta lägger av och Daniel Andersson lämnar klubben.

Ersätter gör Markus Sik, 20, från Leksand, Kim Bergeå, 21, som tidigare spelat i BHF, men den senaste säsongen i en Östersundsklubb, Emil Johansson, 23, högerskytt med Kramfors som senaste klubbadress.

o Forwards: Succékedjan från i vintras med Andreas Martinsson (slutar), Johan Reineck (slutar) och Andreas Carlsson (ny klubb inte klar) lämnar klubben, ett stort avbräck förstås. Henrik Bergenström ersätter storebror Jens (som gått till Leksand) i Mörrum och Stefan Sjödin lämnar också klubben, men någon ny sådan är inte klar.

Ersätter gör Erik Möller, 20, rivig och åkstark kille från Leksand, "krutpaketet" Mattias Eriksson, 24, från Ånge men tidigare fyra år vid hockeygymnasiet i Timrå plus både junior- och collegehockey i USA, samt ur de egna juniorleden Gustaf Sjönneby och Rickard Andersson. Som nyförvärv räknar man också måltjuven Filip Nilsson, som lånades ut av Kvarnsveden under några matcher i slutet av förra säsongen, men nu är BHF:are "på riktigt".

Kommentar, "Horndal"?

- Vi ska ha en back och en forward ytterligare.

- På backsidan hoppas jag kunna få svar ganska snart ifråga om ett riktigt fysiskt "krutpaket" med rutin, men vill också ha sagt att vi måste ha en tröja över för Johan Ohlsson om han inte skulle få kontrakt med Leksand.

- Dessutom vill jag att vår egen junior Oskar Hedlund ligger bra till för en plats i A-truppen snart.

På forwardsidan har Mats kontaktat några killar av så kallad etablerad kvalitet.

- Den vi vill ha ska helst ha spelat i allsvenskan, menar "Horndal".

Men låter oss förstå att han, precis som i fallet med Johan Ohlsson, avvaktar hur Leksand tänker göra med från BHF up-plockade Michael Englund.

- Får han inget kontrakt så måste vi kunna erbjuda honom en plats hos oss.

Barmarksträningen är redan i full gång i truppen, "i mångt och mycket under eget ansvar", som Mats Johansson säger.

Den 1 augusti ska man vara på is och den 22 samma månad spelas första träningsmatchen (mot Linden, Eskilstuna).

- Sedan rullar det på fram till seriestarten, som både vad gäller serietillhörighet och motstånd är "hemlig" än så länge, avslutar BHF-ledaren.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons