Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjesson i närkamp med eliten

Annons

skidskytte/ÖSTERSUND.

u När skidskyttesäsongen startade i höstas fanns han inte med i landslagsdiskussionen.

Nu fyra månader senare har doldisen Jakob Börjesson gått i närkamp med världseliten.

Jakob Börjesson var det stora utropstecknet vid helgens världscuptävlingar i Östersund.

Dalmasen från Transtrand i Sälenområdet visade ingen som helst respekt för världsstjärnorna i söndagens jaktstartslopp.

25:a i torsdagens sprintlopp följdes upp med en 16:e plats i fredagens distanslopp och på söndag körde Börjesson upp sig till en fin 13:e plats.

- Det går bara bättre och bättre. Fantastiskt kul. Det här stärker självförtroende inför VM, sade Jakob efter sitt livs bästa lopp. (TT)

Nytt mål

av Demba

fotboll/STOCKHOLM.

u Njogu Demba-Nyrén fortsätter att göra succé i grekiska Aris. På söndagen nätade den tidigare Falu BS-spelaren för tionde gången i ligan.

Men tyvärr så räckte det inte för att ge Aris segern. Målet kom i 89:e minuten och fastslog slutresultatet 1-3 mot serieledande Panathinaikos.

Aris är sexa i ligan efter 20 omgångar och Demba-Nyrén ligger trea i skytteligan, ett mål bakom Georgiadis i Paok och Giannakopoulos i Olympiacos som båda gjort elva mål. (TT)

Büchel

vann Super-G

Alpint/GARMISCH-PARTENKIRCHEN.

u Liechtensteins Marco Büchel vann söndagens världscuptävlingen i super-G. Büchel avverkade den svårbemästrade Kandaharpisten i Garmisch-Partenkirchen på 1.16,13. Det räckte till seger med 13 hundradelars marginal till österrikiska favoriten Stephan Eberharter - och till att överta ledningen i super-G-cupen.

Patrik Järbyn gjorde sin sista världscuptävling för säsongen - och säsongens bästa super-G. Svensken körde i mål som 16:e man.

Fredrik Nyberg hade däremot en tung dag. Han slutade på 33:e plats, hela 2.12 efter.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons