Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjesson bärgade bronset

Annons

Men efter loppet hade Dala-Järnaåkaren svårt att veta om han skulle glädjas åt SM-bronset eller vara missnöjd över det uteblivna silvret.

- Visst är jag jätteglad åt bronset, men som loppet utvecklades är jag inte helt nöjd, erkände Jakob.

Efter en dålig start sköt Börjesson fullt på den första liggande skjutningen och avancerade upp till tredje plats.

Jakob sköt mycket bra och var med sin enda bom, liggande på tredje skjutningen, den som lyckades bäst på vallen.

- Ja, skyttet stämde mycket bra i dag, kunde han konstatera.

När Jämt Biathlons Tord Wiksten bommade två skott vid sista skjutningen, kände den 26-årige Dala-Järnaåkaren att han hade chans på en högre valör än han hade räknat med från början.

- Ett par kilometer från mål gick jag också förbi Tord. Men då han hade bättre skidor och det i stort sett bara var nerför mot slutet, så tappade jag till honom.

Rutinerade Wiksten tog det lugnt när Börjesson tog sig förbi honom.

- Han fick gärna åka om. Jag visste att jag hade bättre glid och att det var mycket utför på slutet, så jag avvaktade, sa landslagsåkaren.

I mål var Tord Wiksten sex sekunder för Jakob Börjesson.

- Visst hoppades jag på silver ett tag, men jag får vara nöjd med ett brons. De som slog mig är ju trots allt landslagsåkare och var med i OS, sa Jakob.

Tilläggas kan att Börjesson slog en tredje OS-resenär och det var Erik Olofsson, klubbkompis med ettan Henrik Forsberg och tvåan Tord Wiksten.

Av de svenska skidskyttarna från OS saknades Björn Ferry, Wilhelmina, och Carl-Johan Bergman, Ekshärad, på grund av sjukdom.

Jakob Börjesson har ännu inte fått tävla i landslaget, men han hoppas att det blir inom kort.

- Till världscupen i Östersund tar förbundet ut en extra åkare och gör jag bra ifrån mig resten av SM-tävlingarna, så finns chansen att jag kan komma med, sa SM-bronsmedaljören.

I damernas masstart segrade SK Bores Susanne Hjert överlägset. Hon var hela 1.24 före klubbkompisen Linda Bengtsson, som kom på silverplats.

Svensk skidskyttes stora affischnamn, Magdalena Forsberg, saknas tyvärr under SM-tävlingarna. Hennes frånvaro samt lördagens dåliga väder har bidragit till att SM-tävlingarna vid Snöåns skidstadion så här långt inte varit allt för välbesökta.

I går var det vilodag för skidskyttarna, men i dag fortsätter SM med distanstävlingen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons