Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgersen hoppar av

Annons

En fotbollsprofil i Falun tackar för sig.

När Falu BS har årsmöte om ett par veckor kommer ordföranden Björn Borgersen att lämna ifrån sig ordförandeklubben. För gott.

- Ja, nu har jag för avsikt att kliva av. Det gör jag med ålderns rätt, säger Björn.

Och han har inga planer på ännu en come-back.

- Nej, det har jag inte. Men jag kommer självklart att finnas med i föreningens närhet även i fortsättningen, säger han.

Det var när Daniel Eriksson flyttade till Stockholm i somras som Björn Borgersen kom tillbaka som efterträdare till sin egen efterträdare.

Men redan då deklarerade han att inhoppet var tillfälligt.

Tror du inte valberedningen försöker övertala dig?

- Nej, jag tror föreningen respekterar mitt beslut. Jag har trots allt funnits med i styrelsen sedan 1971. Visserligen var jag borta från styrelsen några år efter det men det är ändå lång tid.

Vem blir din efterträdare?

- Jag har faktiskt ingen aning. Men jag är övertygad om att vår valberedning arbetar för fullt just nu och att den kommer att hitta en lämpligt kandidat. För sådana finns flera i föreningen.

- Vi har hittat en bra organisation i föreningen vilket gör att huvudstyrelsen arbetar med de övergripande frågorna och varje sektion sköter sin verksamhet.

När problemen var som störst i somras tvingades Falu BS också varsla sin kanslipersonal. Men det var ett varsel som inte behövde utlösas helt. I dag har klubben två kanslister i tjänst, en på Kopparvallen och en vid Främby Udde.

Björn Borgersen var också den starke mannen när Falun fick sin konstgräsanläggning och "Fotbollsvår i Falun" bildades.

Har du för avsikt att lämna det också?

- Jag får väl se om jag får vara kvar. Vi har årsmöte två dagar efter Falu BS. Det känns för övrigt skönt att konstgräsanläggningen och ekonomin runt den fungerar så väl som den gör. Hittills har vi inte haft några röda siffror. Att vänta med uppvärmningen till mitten av februari som i år var ett lyckokast, säger Borgersen.

Högardh till Frölunda

HANS DAHL

Mer läsning

Annons