Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en SM–medalj till Isak Nyholm

Isak Nyholm från IK Juno blev trea två gånger om när Paraklassen för seniorer avgjordes vid SM-tävlingarna i Helsingborg.

Annons
Slutsegraren Magnus Norgren, från Docksta och Isak Nyholm.Foto: Privat

Medaljerna inbringade först i dubbel, tillsammans med Martin Frodeson BTK Safir. De föll i semi mot mästarna Anna-Carin Ahlqvist/Victor Sjöqvist med 5-11 9-11 10-12.

I singel blev det på nytt en tredjeplats efter att i semi torskat mot Magnus Norgren Docksta i tre raka set, det var fjärde raka SM-titeln för Norgren.

Lite kuriosa: Avestakillen Isak Nyholm coachade Magnus i dennes finalvinst mot Malmös David Olsson.

I Damdubbel blev det kvartsfinal för Junos Hannah Holgersson/Sofia Westholm som i en rysare i åttondelen besegrade systrarna Zetterström Spårvägen med 3-2 i set men var sedan chanslösa mot Mosovits/Tanska Eslöv.

MER: Junospelare till final i Malmö Open

Till kvarten gick även Huda Mustafa tillsammans med Hanna Kjellsson Lyckeby och de gjorde en kanonmatch mot slutsegrarna Matilda Ekholm/Ellen Holmsten där de föll med 2-3 i set. I Damsingeln gick Huda Mustafa längst till den tredje omgången medens Westholm och Holgersson vann första omg. innan respass i den andra.

Utöver Nyholm plockade även syskonen Källberg, med förflutet i Borlänge, åt sig medaljer. Stina, numer i Team Mälarenergi, slutade tvåa i D20 och trea i Damsingeln efter förlust mot mästaren Matilda Ekholm. Anton som representerar Söderhamn blev trea i herrsingeln och guld i Herrdubbeln tillsammans med Anders Eriksson Halmstad efter finalvinst i tre raka set mot Wartas Jiang/Söderlund.

MER: IK Juno en medalj rikare – JSM–silver för avestakillen Isak Nyholm

Sven-Inge Grönqvist

Mer läsning

Annons