Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollen gick Ornäs väg

Annons

Själevad startade mycket bra i ett rasande tempo. När planens bästa spelare Malin Hörnqvist fick en bra träff som Maria Wahlström styrde till hörna efter 17 minuter var det gästernas femte hörna.

Mitt i denna press hade dock Ornäs en mycket bra dubbelchans då Malin Persson spelade in till Petra Larsson, som sköt och Malin fanns där på returen.

Men efter vattenpausen efter 25 minuter tog Ornäs över mer och mer. Malin Persson var het och kom i ett friläge efter en halvtimme. Hon drog målvakten men kom ur vinkeln.

Hon tog dock revansch fem minuter senare, då hon slog ett perfekt inlägg till Susanna Sunesson, som nickade in 1-0.

Åtta minuter senare svarade Ornäs för ett mönsteranfall.

Fanny Lövgren kastade ett snabbt inkast till Susanna Sunesson, som hittade en fristående Malin Persson, som fintade bort målvakten, fick en back på sig och fintade också denna och slog in 2-0.

På stopptid reducerade dock Själevad.

I början av andra halvlek slarvade Ornäs mycket och en kvittering hängde i luften. Då kom Susanna Sunesson från höger och sköt ett läckert skott över Själevads målvakt.

Men trots två mål och att knäet höll för spel i 73 minuter var inte Sunesson så lycklig som hon borde varit.

- Det var väl inget speciellt. Mest som en vanlig dag på jobbet. Men det var kul att knäet höll. Jag provade ju för två veckor sedan, men då gick det inte, säger Susanna.

Sista kvarten stod Själevad för ett enormt tryck och Ornäs backade hem. Det höll på att straffa sig. Therese Larsson sköt ett kanonskott som tog i stolpen och studsade rakt i famnen på en liggande Maria Wahlström.

Och fyra minuter före ordinarie tid var slut sköt Jennie Dahlberg in 3-2.

Det var dock Ornäs som skapade mest i sina snabba kontringar.

- Efter vi gjort 3-1 tycker jag vi kommer för långt ner på egen planhalva, säger Ornästränaren Roger Lundin.

Han var nöjd med Malin Persson och Susanna Sunesson, försvarsjätten Marie Sundman och Malin Ericson på mittfältet.

Om han var nöjd med sig själv är en annan femma. Efter några mindre väl valda ord till domaren visades han bort från bänken i början av andra halvlek.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons