Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomqvist till Djurgården

Annons

Den 29-årige mittfältaren kommer att spela för de regerande svenska mästarna de resterande fyra månaderna av årets allsvenska säsong.

Men det kan bli mycket längre än så.

- Om det funkar så har vi kontrakt på tre år till, säger Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson till TT.

Den tvekan som finns handlar framför allt om skador. Jesper Blomqvist har haft stora skadeproblem de senaste åren, framför allt med ett knä, och han är ännu inte fulltränad.

- Jag har inte tränat med boll med ett lag på ett tag. Jag kommer att hålla en låg profil för att se att det funkar fysiskt och vill inte titta för långt fram, säger Jesper Blomqvist till hemsidan svenskafans.com.

Djurgården är medvetet om Blomqvists fysiska status.

- Vi vet att det är osäkert. Men det viktigaste är att Jesper tror på sig själv och är väl förberedd. Vi har förståelse för skadebiten, säger Andersson.

- Om allt klaffar ansluter Jesper till truppen i slutet av juli. Han ska ner en sväng till Kroatien först.

I Kroatien får Blomqvist hjälp av en knäspecialist.

- Jag ska ner till Kroatien för att hårdträna i två veckor, sedan blir det till att köra igång med Djurgården. Jag lär behöva ett par matcher innan jag når toppformen, men jag är optimistisk, säger Blomqvist.

I ett drygt år har Blomqvist spelat för Charlton - men på grund av skadorna har han inte spelat särskilt mycket i Premier League den senaste säsongen.

Det blev bara tre inhopp i ligan. Och för en dryg månad sedan valde Charlton att släppa honom.

Flera allsvenska klubbar har visat intresse för Blomqvist. Så här förklarar han varför det blev Djurgården och inte IFK Göteborg som han spelade för innan proffsäventyret inleddes:

- Det var ett svårt beslut, jag har mycket goda minnen från IFK och mycket kompisar där, men Djurgården kändes som den rätta utmaningen för mig, säger han.

- Många olika faktorer har spelat in i mitt val, men jag såg deras träning på Bosön för ett par år sedan och blev intresserad. De visade på ett nytänkande som lockade mig och jag har följt dem sedan dess. Jag delar helt deras syn på fotboll och träning så det känns helt rätt.

Djurgårdstränaren Sören Åkeby är mycket nöjd med nyförvärvet.

- Det är ett mycket, mycket bra nyförvärv för oss. En frisk Jesper Blomqvist tillför Djurgården otroligt mycket, säger Åkeby i en kommentar på Djurgårdens hemsida. (TT)

TT

Mer läsning

Annons