Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodpropp tvingade Gatu till akut operation

/

Annons

Operationen ägde rum för fyra veckor sedan, men det krävdes flera besök på lasarettet innan blodproppen, som satt på höger sida av kroppen, i överarmen, axeln och lungan, upptäcktes.

- Det var lördagen den 24 mars som det smällde till i armen när jag låg i soffan och tittade på tv. Armen svällde upp och jag fick svårt att röra den, säger den 23-åriga IBF Falun-spelaren.

Han åkte då till akuten, bara för att bli hemskickad med smärtstillande tabletter.

Samma procedur upprepades dagen efter, men när han för tredje gången inom loppet av tre dagar besökte akuten, gjordes en grundligare undersökning av honom.

- Jag kom in på måndag kväll och fick ligga kvar och över natten. På tisdag morgon kom en sjuksköterska in och berättade att de upptäckt proppen och samtidigt beklagade han att de inte gjort det tidigare.

Jonas transporterades då till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han opererades akut, för att sedan stanna kvar på sjukhuset för observation i fem dagar.

Och snart väntar en ny operation.

- Jag har ett extra revben som legat och tryckt på en ven och på det sättet orsakat blodproppen. Den 2 maj ska jag in och operera bort revbenet.

Jonas får därför räkna med att vara sjukskriven i ytterligare några veckor, men han kommer att bli helt återställd.

- Just nu har jag ingen kraft alls i armen, men jag kommer att bli helt bra. Samtidigt känns det frustrerande att bara vara helt still och inte kunna träna.

Jonas Gatu vet inte om det blir någon fortsättning i IBF Falun och han känner sig lite besviken på klubben.

- Jag har inte alls fått några raka besked om min framtid i klubben och det känns som om de som bestämmer i IBF Falun tagit en massa för givet utan att fråga mig.

- Som det känns nu så blir det inget spel i IBF Falun för mig nästa säsong.

Finns det några andra klubbar med i bilden?

- Ja, en svensk elitserieklubb, en norsk klubb och division 2-klubben Visby, som tränas av Mika Packalén och som jag varit och besökt på plats, säger Jonas Gatu.

Fakta: Jonas Gatu

  • Ålder: 23.
  • Längd/Vikt: 187/78.
  • Familj: Sambon Emilia och hunden Stella.
  • Moderklubb: IBF Falun.
  • Position: Center/forward.
  • Elitseriepoäng 06-07: 6 (4+2).

Mer läsning

Annons