Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodig Adam blev Moras matchvinnare

Annons

Mot Modo fick Andersson en tackling mot sargen. En smäll där facit blev några stygn. I går var det dags för MIK:s läkare att återigen ta sig an den hårdskjutande backen.

- Jag fick en puck på hakan i den första perioden. Det blev väl ett par stygn efter den smällen, berättar Adam och ler.

En och annan smäll kan han väl bjuda på. Inte minst efter att ha fått göra 4-3 målet, 56 sekunder in på förlängningen. Daniel Cleary och Shawn Horcoff snurrade friskt med HV-försvaret medan Adam Andersson lugnt stod parkerad framför Stefan Liv i gästernas mål.

- Jag tänkte att pucken dyker väl upp snart.

Och det gjorde den, varpå Adam bara hade att raka in den till 4-3. Segern betydde fjärde raka hemmamatchen där MIK tagit poäng.

Även Adam Andersson hade en del att säga om den nya domarnivån:

- Visst är det bra att de försöker få bort hakningarna, men det blir så svårt när domarna håller olika nivåer under matcherna. Det är mycket upp och ner. I början kan de ta på allt, medan de i slutet av matcherna inte tar för något. Det är bättre att de i början sätter en nivå och sedan håller den hela matchen.

Trots segern över svenska mästarna HV 71, var inte Adam helt nöjd ändå.

- Vi måste skärpa till oss hemma, här är det tre poäng som gäller, menar den skjutglade backen som äntligen fick utdelning på alla avlossade skott.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons