Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blivande makar vann dubbelt

Annons

Det blev dubbel lycka för familjen Svahn/Svensson, då Nya 7-mila under söndagen avgjordes i Robertsfors, fem mil norr om Umeå.

IFK Moras Mattias Svahn vann herrarnas fyra mil medan sambon Christina Svensson, tävlandes för Sälens IF, vann damklassen.

Nya 7-mila tvingades kortas ner tre mil på grund av blidvädret. Först var det meningen att loppet skulle bli fem mil långt, men arrangörerna tvingades "kapa" ytterligare en mil.

- Det var en tävling som bjöd på alla möjliga underlag. Det var ont om snö och sedan regnade det och dessutom kom det även snöblandat, berättar Mattias Svahn.

I herrklassen var det två Morabor som klarade det vanskliga föret bäst. I drygt två varv var tempot lugnt och det var en grupp åkare som låg i täten. Men sedan drog Falun/Borlänges Magnus Eriksson upp farten och den enda som kunde hänga på var Svahn.

- Det var 13-14 kilometer kvar när vi stack och sedan höll vi ihop ända till mål, säger Mattias.

Loppet fick avgöras genom en spurt och med hundratalet meter kvar kopplade Svahn greppet.

- Men det var inte förrän det bara var några meter kvar som jag kände att jag skulle vinna, säger Svahn som gled i mål två sekunder före Magnus Eriksson.

En spurt behövde inte Mattias sambo, Christina Svensson, ta till. Hon fick en lite dålig start, men var snabbt uppe i täten. Efter några kilometer tog hon ledningen och i mål var Christina ungefär två minuter före nästa tjej, över den 20 kilometer långa sträckan.

- Nu ska vi fira med att åka utomlands. I morgon (läs i dag) åker vi till Arlanda och tar en sista minuten-resa och sedan får vi se var vi hamnar, berättar Christina.

Är det möjligtvis en förlovningsresa?

- Nej, det har vi klarat av, men i sommar ska vi ta det stora steget, avslöjar Christina.

Och när bröllopsklockorna klingar, ja då kommer Svahn/Svensson att definitivt bli en riktig skidfamilj.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons