Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir tränare i BS

Annons

Göran Bergort och Anders Sjöö har spelat tillsammans i Brage ett antal säsonger och båda fanns med i det Bragelag som ramlade ur Superettan för drygt en vecka sedan. Göran, som dessutom var spelande tränare i Brage efter Bernt Ljungs avhopp i somras, återvänder nu till sin moderklubb.

- Det känns bra att vara tillbaka i moderföreningen och jag och Anders har pratat en längre tid om att ta ett tränaruppdrag tillsammans, säger Göran.

Anders Sjöö blev redan inför förra säsongen tillfrågad som spelande tränare av Falu BS, men ville spela ett år till.

- Falu BS kom tillbaka med sin förfrågan efter den här säsongen och då hade jag mer eller mindre som ett krav att Göran också skulle vara med som tränare. Vi känner varandra sedan tidigare och delar ungefär samma idéer om hur fotboll ska spelas, säger Anders.

Hur kommer rollfördelningen mellan dig och Göran att se ut?

- Vi har lika stort ansvar. Det handlar om en ren "Lars-Tommy-lösning", förklarar Anders.

Kommer ni även att spela?

- Vi är i första hand anställda som tränare, men kommer att träna med laget och finnas tillgängliga om det skulle bli problem med skador och avstängningar.

- Jag känner fortfarande för att spela, men hoppas att det suget ska avta när jag blir tränare. Däremot tror jag att det är en fördel om jag och Göran är med och deltar i träningsövningarna, säger Anders.

Falu BS spelartrupp inför nästa säsong är långt ifrån klar, men det är definitivt klart att klubben tappar tre spelare från senaste säsongen: Per Hallberg och Mattias Klefbeck som flyttat till Stockholm och Daniel Killgren som flyttat till Malmö.

- Vi har inte tittat så mycket på spelartruppen, men redan i dag kommer jag och Göran att sätta oss ner och grovplanera säsongen och då är det väl inte omöjligt att vi även börjar diskutera eventuella nyförvärv, säger Anders.

Både Anders och Göran har förstås målet att Falu BS ska behålla positionen som Faluns bästa fotbollsklubb. Några tankar på att ta över "tronen" i Dalarna har de dock inte.

- Falu BS tävlar inte mot Brage. Vi ska vara bäst i Falun, men Brage är fortfarande Dalarnas bästa klubb, säger Göran och får medhåll från Anders.

Falu BS samarbete med Brage hoppas dock ordförande Ekhammer att ska fortsätta, trots att klubbarna nästa år spelar i samma serie.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons